Η κεντρική πλατεία της Κομοτηνής Το γεγονός της ματαίωσης του 1ου Ράλλυ Δημόκριτος μετά από τα νέα της εθνικής τραγωδίας των μεγάλων πυρκαγιών βρίσκει φυσικά σύμφωνους όλους όσους ταξίδεψαν μέχρι την Κομοτηνή και την Αλεξανδούπολη ακόμα και από την Αθήνα! Οι πρώτοι συμμετέχοντες έφτασαν ήδη από την Πέμπτη ενώ το πρόγραμμα του αγώνα είχε τον τεχνικό έλεγχο στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής την Παρασκευή 24 Αυγούστου.
Από τον τεχνικό έλεγχο
Από τον τεχνικό έλεγχο
Μετά την ολοκλήρωση του τεχνικού ελέγχου η οργάνωση του αγώνα παρέθεσε δείπνο στην πισίνα του ξενοδοχείου Alexander Palace που φιλοξένησε τους συμμετέχοντες όλες τις ημέρες. Ήδη όμως τα νέα για τις φωτιές είχαν αρχίσει να έρχονται και το πρωί του Σαββάτου λίγο πριν ξεκινήσουν οι αναγνωρίσεις των διαδρομών από τα πληρώματα η οργανωτική επιτροπή σε συννενόηση με την Περιφέρεια αποφάσισαν την ματαίωση του αγώνα.

Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε το πολύ υψηλό επίπεδο οργάνωσης για τον αγώνα και τις πλούσιες παροχές προς τους συμμετέχοντες. Πραγματικά το γεγονός ήταν κάτι το καινούργιο στο χώρο των αγώνων αυτοκινήτου και μακάρι η προσπάθεια που ξεκίνησε τόσο καλά και τελείωσε τόσο νωρίς να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά.

dimokritos2007_photo01.jpg Από τον τεχνικό έλεγχο Από τον τεχνικό έλεγχο Από τον τεχνικό έλεγχο