Οι δεξιοτεχνίες συνεχίστηκαν στη Βόρειο Ελλάδα από το Σύλλογο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης με τη διοργάνωση της 12ης εκδήλωσης στο γνωστό χώρο του ΚΤΕΟ Κοζάνης την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010. Στον αγώνα συμμετείχαν 25 οδηγοί από αρκετές πόλεις της Βορείου Ελλάδας και με σύμμαχο τον καλό καιρό που κράτησε και δεν έριξε βροχή, βοήθησε να έρθουν πολλοί θεατές.






Στην κατηγορία με μεταξόνιο μέχρι 2,4 μέτρα, νικητής ήταν ο Καρατσομπαλίδης από την Καβάλα με Peugeot 106 και καλύτερο χρόνο 1:16,07 που ήταν και ο καλύτερος της ημέρας σε όλες τις κατηγορίες.
Δεύτερος ο  Πατσίλας από τη Χρυσούπολη με Citroen Saxo και χρόνο 1:22,44 και τρίτος ο τοπικός Καραμούζας με Toyota Starlet και χρόνο 1:23,51.
Το αξιοσημείωτο στην κατηγορία είναι οι πολλές κακές εκτελέσεις, δηλαδή οι οδηγοί δεν ακολούθησαν τη σωστή διαδρομή ανάμεσα από τις κορίνες και τα εμπόδια μιας και θέλει να.. θυμάται κανείς από που θα μπει στις κορίνες (δεξιά ή αριστερά) ή από πια μεριά θα αρχίσει να κάνει... σβούρες στο βαρέλι!

H δεύτερη κατηγορία είχε μόνο ένα εκπρόσωπο, τον Κώστα Οικονομίδη που εδώ και τόσα χρόνια δίνει συνεχώς το παρόν και στηρίζει τις Δεξιοτεχνίες και τους οδηγούς που ξεκινούν σε αυτές. Σημείωσε το δεύτερο καλύτερο χρόνο ημέρας στο 1:16,72.

Στην μεγάλη κατηγορία με μεταξόνιο από 2,5 μέτρα και πάνω, τη νίκη πήρε ο Αμπατσίδης με Opel Ascona και χρόνο 1:19,19. Δεύτερος, με ελάχιστη διαφορά ήταν ο Σαλωνίδης από τη Δράμα με Opel Manta και χρόνο 1:19,41 !
Τρίτος ήταν ο Τσίτσιλας από τη Θεσ/νίκη με BMW και χρόνο 1:23,55.

Αυτή ήταν η.. πρώτη Δεξιοτεχνία που ολοκληρώθηκε κανονικά φέτος στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος αφού οι εκδηλώσεις σε Θεσ/νίκη και Καμπάνη έχουν αναβληθεί, ενώ ο αγώνας της Βέροιας διακόπηκε μετά το πρώτο σκέλος από καταιγίδα!

Φυσικά ο θεσμός έχει χάσει και αυτός τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών των προηγούμενων χρόνων με λόγους εκτός από.. οικονομικούς να έχουν να κάνουν και με το μεγάλο αριθμό παρόμοιων "παιδειών" όπως τα drift και τα χρονομετρημένα πίστας (GTCC κτλ). Σε περιοχές όμως που δεν έχουν ανάλογες εκδηλώσεις, οι Δεξιοτεχνίες φαίνεται να είναι μια καλή συνταγή για παρουσία των τοπικών οδηγών σε αγωνιστικές εκδηλώσεις όπως είδαμε από τις πολλές νέες παρουσίες νέων οδηγών στην Κοζάνη που λόγω αναβολών είχε διοργανωθεί για τελευταία φορά το 2006.

Ο αγώνας έγινε με την υποστήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Κοζάνης. Επόμενος αγώνας που θα διοργανώσει ο ΣΜΑΚ θα είναι το 14o Ράλλυ Σπριντ Κοζάνης, στις 9-10 Οκτωβρίου, στο Βελβενδό.

xls Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα