Νιώρας - Κακαλής Σε αγώνα για γερά στομάχια εξελίχθηκε το 32ο “Super Fast Ferries” Rally Κρήτης, 6ος γύρος του Πανελληνίου Κυπέλλου Ασφάλτου, 6ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστορικών και 5ος γύρος του Κυπέλλου Rally Sprint Κρήτης, το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Οκτωβρίου.
Είχαν δηλώσει συμμετοχή 57 πληρώματα από όλη την Ελλάδα, εκκίνησαν 54 και ύστερα από τις μάχες με τα χρονόμετρα στις οχτώ πολύ απαιτητικές ειδικές διαδρομές, κατάφεραν να τερματίσουν 34. 

Περιγραφή

Τον αγώνα, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα, διοργάνωσαν ο Αγωνιστικός Όμιλος Κρήτης και ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Ηρακλείου, έχοντας την υποστήριξη της “Super Fast Ferries”.

Ο καιρός έκανε το χατίρι σε όλους και έτσι στις ειδικές έγινε το αδιαχώρητο από τους θεατές που για άλλη μία φορά έδωσαν βροντερό παρόν.

Μεγάλοι νικητές του αγώνα οι «χωμάτινοι» Γρηγόρης Νιώρας – Κώστας Κακαλής με Subaru Impreza N12, όχι όμως εύκολα, αφού πέρασαν μπροστά μόλις στην τελευταία ειδική. Πιο πριν, η πρώτη θέση της κατάταξης είχε αλλάξει χέρια τέσσερις φορές!

Στην πρώτη ειδική βρέθηκαν μπροστά οι Μανόλης Πιτσάκης – Γιώργος Πολυζώης με Mitsubishi Lancer Evo8. Στη δεύτερη ειδική εγκατέλειψαν από σασμάν και βρέθηκαν 1οι οι Χρήστος Παπαχρηστόπουλος – Σταύρος Σταμέλος με VW Golf KitCar, λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τους Γιώργο Αναπολιωτάκη – Αλέκο Χαλκιαδάκη με Seat Ibiza Kit Car. Στην τρίτη ειδική οι Παπαχρηστόπουλος – Σταμέλος εγκατέλειψαν και αυτοί από μετάδοση και έμειναν μπροστά οι Αναπολιωτάκης – Χαλκιαδάκης για τις επόμενες τρεις ειδικές, αυξάνοντας ολοένα πιο πολύ τη διαφορά από τους διώκτες τους. Στην έκτη ειδική όμως τελείωσε και για αυτούς ο αγώνας από πρόβλημα στην μετάδοση και βρέθηκαν μπροστά οι περσινοί νικητές Γιάννης Νικολιδάκης – Μάνος Πετούσης με Peugeot 106 Rallye, οι οποίοι παρέμειναν μπροστά και στην έβδομη ειδική, έχοντας μία διαφορά που όλα έδειχναν ότι δεν μπορούσε να καλυφθεί από τους επόμενους. Στην τελευταία ειδική όμως και αυτούς τους πρόδωσε τα σασμάν και εγκατέλειψαν άδοξα.

Πίσω από τους νικητές Νιώρα – Κακαλή, τερμάτισαν οι Γιώργος Περουλάκης – Γιώργος Ζωφάκης με Honda Civic, οι οποίοι στο πρώτο μισό του αγώνα ταλαιπωρήθηκαν από λάθος στήσιμο, στη συνέχεια όρμησαν πραγματοποιώντας πολύ καλούς χρόνους και μάλιστα κέρδισαν και την 7η ειδική.

Στη μάχη της 3ης θέσης επικράτησαν οι Κώστας Χαλιβελάκης – Λεωνίδας Μαχαίρας με Peugeot 206 Kit Car, αφήνοντας 3 δευτερόλεπτα πίσω τους Βορειοελλαδίτες Χρήστο Κωσταντίνου – Γιάννη Σαριτσόγλου με Peugeot 206 Xs.

Ακολούθησαν οι Γιώργος Κοσμόπουλος – Σπύρος Μπαρδάκης με Renault Clio R3 Maxi, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από πρόβλημα στον πίσω άξονα και μετά βίας κατάφεραν να κρατηθούν λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τους Δημήτρη Κτιστάκη – Μάνο Κτιστάκη με Peugeot 306.

Πέντε δευτερόλεπτα πιο πίσω, στην 7η θέση τερμάτισαν οι Αντρέας Περάκης – Κώστας Κουρουγκιαούρης με Peugeot 206 Xs, αφήνοντας 8ους τους Μάκη Θεριάκη – Αντρέα Βλαχογένη με Mitsubishi Lancer Evo9.

Στην 9η θέση τερμάτισαν οι νικητές της ομάδας Ε’, Μανόλης Κυριανιτάκης Σήφης Φαραντάκης με VW Golf2 GTI και την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Γιώργος Αργυρίου – Δημήτρης Πάσχος με Opel Corsa.

Στη μάχη της κλάσης Α5’ επικράτησαν οι Μιχάλης Πουλάκης – Βαγγέλης Προβιδάκης με Toyota Yaris, σαφώς ευνοημένοι από την έξοδο στην τελευταία ειδική των Λευτέρη Καρδαμάκη – Λευτέρη Σαρρή με ίδιο αυτοκίνητο, που μέχρι εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν μπροστά με διαφορά.

Τέλος στις μάχες των Ιστορικών αυτοκινήτων επικράτησαν οι Μιχάλης Λυκάκης – Θόδωρος Χατζηθεοδωρίδης με Ford Escort RS, ακολούθησαν οι Αντώνης Γιώβας – Μάριος Τσαούσογλου με Audi 80 GT και 3οι τερμάτισαν οι Μάριος Σταφυλοπάτης – Γιώργος Χατζηρήγας με Porsche 911 RSR.

Το 32οSuper Fast FerriesRally Κρήτης πέρασε στην ιστορία σαν ένα από τα καλύτερα Rally Κρήτης των τελευταίων χρόνων και σαν ένας από τους καλύτερους αγώνες του Πανελληνίου Κυπέλλου ασφάλτου, τόσο οργανωτικά όσο και σε πλοκή και εξέλιξη. Ευχή μας του χρόνου και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα!

Στην επιτυχή και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα συντέλεσαν, η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ Ηρακλείου. Σημαντική επίσης ήταν και η προσφορά της “Express Service” και της ΕΛΠΑ Ηρακλείου, της εταιρείας securityS4U”, του “Cretan Medicare Medical Center”, των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. και του “Off Road Club Ηρακλείου”.

Χορηγοί του αγώνα ήταν η “SUPERFAST FERRIES” και το “NORTH club”.

pdf ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

pdf ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Video

Αργυρίου incar - Καστέλι ΙΙ

Ε.Δ. Καστέλι