Στις εγκαταστάσεις της Autovision στο 1ο χλμ. Πτολεμαΐδας – Φλώρινας πραγματοποιήθηκε ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών τα οποία δήλωσαν συμμετοχή στο 5ο Ράλλυ Σπριντ Πτολεμαΐδας. Από τα 24 πληρώματα εμφανίστηκαν και πέρασαν με επιτυχία τα 19 τεχνικό έλεγχο.
Το πρώτο αυτοκίνητο ξεκινά το πρωί της Κυριακής στις 11:00 (εκκίνηση στη διασταύρωση Αναρράχης - Βλάστης) και η διαδρομή κλείνει για τους θεατές στις 9:45 πμ.

Στην κατηγορία έως 1400 κ.εκ. την μάχη θα δώσουν μόλις δύο πληρώματα, οι συνήθης «ύποπτοι» Μαυρίδης – Ζιάπας με Daihatsu Cuore 1.3 και τα αδέρφια Λευτέρης και Ιωάννα Γεωργάκα με Mini Cooper 1.3 GT.

Οι Παπαναστασίου-Αγγελής με Citroen Saxo VTS από Τρίκαλα, το πετυχημένο δίδυμο από το 45ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. Αργυρίου – Γκάλφας, οι Δημητρίου – Πασχαλίδης από Σέρρες αμφότεροι με Peugeot 106 S16, οι Γιάννος – Λέφας από Νάουσα με Honda Civic V-TEC και οι Δημούλας – Κουρνιώτης από το Βελβεντό με VW Golf II απαρτίζουν την 5αδα της κατηγορίας έως 1600 κ.εκ.

Η πολυπληθέστερη κατηγορία είναι αυτή έως 2000 κ.εκ. και απαρτίζεται από τους Βαλαβάνη – Τσαβδαρίδη με το πορτοκαλί Honda Civic Type R, τους άτυχους στο 45ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. Ανδρεάδη – Τσαβδαρίδη με VW Golf II, τους πατέρα και γιο Μπαξεβανάκη με Honda Civic Type R, τους τοπικούς Καραγκιοζόπουλο – Σερσέμη, τους Λάκη – Τριανταφυλλίδη και Παπακυριακού – Τσακνή αμφότεροι με Seat Ibisa GTi, τους Σκουλαριώτη – Μπόζα με BMW E30, τους Μόσχο – Καραβασίλη με Paugeot 205, και τέλος τον πρωτοεμφανιζόμενος Τόψη Jr με συνοδηγό τον Μαυρουδή Μάρκο και το νοικιασμένο από τα αδέρφια Κωνσταντινίδη Peugeot 306 .

Στην κατηγορία άνω των 2000 κ.εκ. βρίσκουμε τους Τζαμπάζη – Ζακχαίο με Mitsubishi Lancer Evo X, τους αθόρυβους αλλά ταχύτατους Σταφυλοπάτη - Στεργιούλα με Opel Astra OPC και τα αδέρφια Δημήτρη και Κατερίνα Μπατσάρα με Mitsubishi Lancer Evo VIII.

Δεν πέρασαν από τεχνικό έλεγχο οι Λεσιώτης – Αυφαντής με Peugeot 106 Rallye, οι Αναγνωστάκης – Μαύρος με Suzuki Swift, οι Σωτηρίου – Καστανιώτης με με Peugeot 106 S16, οι Χρυσαφίδης – Κάτσιωνας με Opel Ascona B και οι Μανούσος – Ζάχαρης με Mazda 323 GTR.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά στην επίσημη ιστοσελίδα του Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε. www.soaave.gr
Συνδεθείτε και ακούστε συνεντεύξεις, σχόλια και μάθετε πρώτοι τους χρόνους των πληρωμάτων.