Pech-Uhel Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι Kopecky-Stary με το Peugeot 207 S2000 θα έπερναν μια άνετη νίκη στον 5o αγώνα του Πρωταθλήματος Τσεχίας, το Agrotec New Holland Rally Hustopece, μια διαρροή που εντόπισαν κάτω από το αυτοκίνητο πριν την εκκίνηση της 12ης ε.δ., τους ανάγκασε να σταματήσουν την προσπάθεια τους και να αφήσουν το πεδίο ανοιχτό στους Pech-Uhel με Mitsubishi Lancer Evo9 και Kresta-Gross επίσης με Mitsubishi Lancer Evo9 να παλέψουν για τη νίκη. Παρ' όλη την προσπάθεια του Κresta που πίεσε πολύ, δεν κατάφερε να καλύψει την διαφορά και έτσι ο Pech πήρε τη νίκη για μόλις 3''2!

Περιγραφή


Kresta-Gross
Jelinek-Κotena
Arazim-Gal
Τrojan-Rihak
Τriner-Achsova
Barvik-Mynarova
Behalek-Cernohorsky
Zednik-Prazak
Korecky-Stary
Beres-Τrunkat
Valousek-Hruza
Petak-Benesova
Odlozilik-Odlozilik
Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν την 1η μέρα του αγώνα με αρκετές βραδυνές ε.δ. ο Kresta δεν έιχε κάνει κάποια λάθη που του κόστισαν αρκετά δεύτερα και να είχε περισσότερες πιθανότητες να πάρει την 4η νίκη στη σειρά για τον θεσμό. Αντιθέτως ο Pech πίεσε πολύ στις νυχτερινές ε.δ. και έδειξε ότι σε δύσκολες συνθήκες βρίσκεται πολύ κοντά οδηγικά στον Κresta. Mε αυτή του τη νίκη έμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου που μόνο έυκολο δεν θα ναι να κατακτήσει απέναντι στον Kresta. Oι 2 οδηγοί δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή είναι αρκετά μπροστά από τους υπόλοιπους συνδυασμούς της χώρας, εκτός από τους Kopecky και Prokop που συμμετέχουν σε διεθνής θεσμούς.

Στον αγώνα είχαμε αρκετές εγκαταλείψεις, πράγμα που εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι συνδυασμοί και τερμάτισαν αρκετά ψηλά στη γενική. Την 3η θέση του πόντιουμ κατέκτησαν οι Jelinek-Κotena με Mitsubishi Lancer Evo9. H μεγάλη έξοδος μέσα σε ένα ποτάμι που είχαν στον προηγούμενο αγώνα φάνηκε να μην τους επηρέασε καθόλου καθώς έκαναν μια πολύ καλή εμφάνιση που σίγουρα θα τους δώσει ώθηση για την συνέχεια. Βέβαια ο ρυθμός τους ήταν αρκετά πιο αργός από τους 2 πρώτους καθώς τερμάτισαν 3'27''1 πίσω από τους νικητές.

Στην 4η θέση, περίπου μισό λεπτό πίσω από τον Jelinek, βρέθηκαν οι Arazim-Gal επίσης με Mitsubishi Lancer Evo9. O πολύ έμπειρος οδηγός κινήθηκε όπως πάντα με πολύ καθαρές γραμμές χωρίς υπρβολές και πήρε μια πολύ καλή θέση στη γενική.

Μια θέση πιο πίσω τερμάτισαν οι Τrojan-Rihak με ακόμα ένα Mitsubishi Lancer Evo9, σε μια μέτρια εμφάνιση, καθώς στους προηγούμενους αγώνες του είδαμε πιο ψηλά στη γενική. Και αυτοί κινήθηκαν συγκρατημένα μετά την εγκατάλειψη τους στον προηγούμενο αγώνα με στόχο την συγκέντρωση βαθμών για το πρωτάθλημα, πράγμα που κατάφεραν.

Στην 6η θέση, ακόμα ένας γνώριμος μας οδηγός, κυρίως από τις μέρες του ως εργοστασιακός στην Skoda. O λόγος για τον Emil Τriner που με συνοδηγό την Katerina Achsova συμμετέχουν φέτος στο πρωτάθλημα, με στόχο την ευχαρίστηση τους και προσφέρουν άφθονο θέαμα στα περάσματά τους.

Την πρώτη 8άδα συμπλήρωσαν οι Barvik-Mynarova με Mitsubishi Lancer Evo9 και Behalek-Cernohorsky με Subaru Impreza WRX N12.

Στα 2κίνητα, μετά τις εγκαταλείψεις των 2 φετινών πρωταγωνιστών, Slehofer-Sobehart με Fiat Punto S1600 και Sedlacek-Marusak με Renault Clio R3, η νίκη έπεσε στα χέρια των Zednik-Prazak με ένα Ford Fiesta S1600.

Όπως ανφέραμε και πριν, ο αγώνας είχε πολλές και σημαντικές εγκαταλείψεις. Oι σημαντικότερες αυτών, οι Korecky-Stary από διαρροή στον κινητήρα του Peugeot 207 S2000 (το πλήρωμα δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα, στον αγώνα συμμετείχε σαν τεστ εν όψει της συμμετοχής τους στο Ράλλυ του Βελγίου για το IRC) ενώ βρισκόταν άνετα 1οι γενικής, οι Σλοβάκοι Beres-Τrunkat με Fiat Grande Punto S2000 από κινητήρα στην 12η ε.δ. ενώ βρισκόταν 4οι γενικής, Valousek-Hruza με Μitsubishi Lancer Evo9 από τεχνικό πρόβλημα, Petak-Benesova με Peugeot 207 S2000 στο τέλος της 1ης μέρας λόγω προβλήματος υγείας του οδηγού και Odlozilik-Odlozilik με Peugeot 207 S2000 από κινητήρα.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, στις 19-21/6, με το Horacka Rally Trebic.


Αποτελέσματα Agrotec New Holland Rally Hustopece:

1 Pech-Uhel
Μitsubishi Lancer Evo9
N/4 1.51'32''0
2 Kresta-Gross Μitsubishi Lancer Evo9 N/4 + 03''2
3
Jelinek-Kotena
Μitsubishi Lancer Evo9 N/4
+ 03'27''1
4
Arazim-Gal
Μitsubishi Lancer Evo9 N/4
+ 04'00''5
5
Trojan-Rihak
Μitsubishi Lancer Evo9 N/4
+ 04'24''5
6
Triner-Achsova
Subaru Impreza WRX N12
N/4
+ 05'38''4
7
Barvik-Mynarova
Μitsubishi Lancer Evo9 N/4
+ 06'09''8
8
Behalek-Cernohorsky
Subaru Impreza WRX N12 N/4
+ 06'43''0
9
Votava-Synac
Μitsubishi Lancer Evo9 N/4
+ 07'46''8
10
Pantalek-Novak
Μitsubishi Lancer Evo8 N/4
+ 07'54''5
11
Zednik-Prazak
Ford Fiesta S1600
A/6
+ 09'23''9

Video



Best of...

Jelinec onboard