Γιώργος Κατσίνης Την πρώτη του νίκη στο Formula BMW Talent Cup πανηγύρισε ο Γιώργος Κατσίνης στον 2ο γύρο του θεσμού στην πίστα της Jerez. Παρά το ότι οδηγούσε για πρώτη φορά σε μια πίστα που φημίζεται για την ποικιλία που προσφέρει σε στροφές και είναι ένα από τα αγαπημένα στέκια των ομάδων της Formula 1 για δοκιμές, ο Κατσίνης προσαρμόστηκε άμεσα σημειώνοντας τον 3ο χρόνο στα προκριματικά του Σαββατιάτικου αγώνα.  
Γιώργος Κατσίνης Όμως στον αγώνα ένα πρόβλημα στον συμπλέκτη στοίχισε σε ταχύτητα και ανάγκασε τον νεαρό οδηγό σε άμυνα διαρκείας. Ευτυχώς η ζημιά περιορίστηκε στην απώλεια μιας θέσης στο βάθρο από τον Γάλλο Olivier Lombard. Έτσι, η καρό σημαία βρήκε τον Κατσίνη στην 4η θέση που φυσικά κάτω από τις περιστάσεις ήταν αρκετά ικανοποιητική.

Μετά τις απαραίτητες επισκευές από τους ανθρώπους της BMW Motorsport ο Κατσίνης ανέβασε ρυθμό την Κυριακή δείχνοντας ταχύτητα ανάλογη με την πρεμιέρα της Βαρκελώνης. Έτσι, στα προκριματικά κατέκτησε την 3η pole position του σε 4 αγώνες και μάλιστα με διαφορά που άγγιξε τα 4 δέκατα από τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Αργεντινό Camilo Echevarría. Η κυριαρχία του Κατσίνη συνεχίστηκε στον αγώνα όπου παρέμεινε αλάνθαστος για 11 γύρους και κατέκτησε άνετα την νίκη μπροστά από τους Toril και Echevarría. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Κατσίνης ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας του Talent Cup, όντας πλέον σε απόσταση αναπνοής από τον Echevarría.

Το επόμενο ραντεβού του Talent Cup, αυτή τη φορά στην πίστα της Valencia, είναι προγραμματισμένο για το πρώτο σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Με το μενού να περιλαμβάνει από ένα διπλό αγώνα ανά ημέρα, αυτή θα είναι ίσως η πλέον σημαντική αναμέτρηση για τους νεαρούς διεκδικητές της υποτροφίας των 75 χιλιάδων Ευρώ που παρέχει η BMW Motorsport.

Η βαθμολογία αναλυτικά: Camilo Echevarría 94, Γιώργος Κατσίνης 90, Olivier Lombard 72, Borja Signes 69, Javier Martinez 69 κλπ

(Δελτίο Τύπου)