Στέφανος Καμιτσάκης Ανοιχτή πρόσκληση για μια θέση στην κορυφαία Ιταλική ομάδα της Formula 3, Team Ghinzani, έχει στα χέρια του ο Στέφανος Καμιτσάκης μετά την εντυπωσιακή του παρουσία στις δοκιμές που διοργάνωσε η Ιταλική ομοσπονδία αυτοκινήτου στην πίστα της Adria. Ο νεαρός σημείωσε τον 2ο καλύτερο χρόνο της ημέρας μένοντας πίσω μόνο από τον Matteo Chinosi, οδηγό που πρωταγωνίστησε φέτος στο Γερμανικό πρωτάθλημα της Formula 3.  
Πιο συγκεκριμένα ο Chinosi σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.11.66, χρόνος κατά τρία δέκατα καλύτερος από αυτόν που χάρισε την pole position στον Edoardo Piscopo στον αγώνα του φετινού πρωταθλήματος στην ίδια πίστα.

Σε αντίθεση με τον Chinosi ο Καμιτσάκης δεν επιχείρησε να σημειώσει χρόνο με φρέσκα ελαστικά μένοντας στο 1.12.35. Παρόλα αυτά ο Έλληνας οδηγός ήταν κατά δυο δέκατα ταχύτερος από τον Chinosi όταν και εκείνος χρησιμοποιούσε μεταχειρισμένα ελαστικά, γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. Την χειρότερη επίδοση από τους νεαρούς που δοκίμασαν τις ικανότητες τους με τις Dallara 308 Fiat της Team Ghinzani σημείωσε ο αντίπαλος του Καμιτσάκη στη Formula Azzurra, Patrick Cicchiello. Παρά την εμπειρία του στην Formula 3 και παρά το ότι χρησιμοποίησε φρέσκα ελαστικά, ο Cicchiello δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από το 1.13.20.

Καρπός της εντυπωσιακής παρουσίας του Καμιτσάκη στις δοκιμές είναι ότι πλέον βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του πρώην οδηγού της Formula 1 Piercarlo Ghinzani για την νέα χρονιά. Μένει να αποδειχθεί αν θα βρεθεί ο απαραίτητος προϋπολογισμός ώστε ο Καμιτσάκης να ενταχθεί στην κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος για να διεκδικήσει με ιδανικές συνθήκες μια από τις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας που από φέτος χαρίζουν ένα πραγματικά ανεκτίμητο έπαθλο: μια ολόκληρη ημέρα δοκιμών με τη θρυλική Scuderia Ferrari!

(Δελτίο Τύπου)