_45180468_45180288.jpg
Ο τελευταίος γύρος του WRC για το 2008, πραγματοποιήθηκε στην Ουαλία στο Wales Rally GB με κρύες βροχερές και παγωμένες συνθήκες οι οποίες ακινητοποίησαν πολλούς έμπειρους οδηγούς. Η Stobart M-Sport  Ford έλαβε μέρος με 5 Ford Focus RS WRC, ένα από τα οποία οδήγησε ο κάτοχος του τίτλου των moto GP, Βαλεντίνο Ρόσι με συνοδηγό τον Carlo Cassina.
rossi_day2_web2008.jpg

 

Αν και ο κακός καιρός είναι συνηθισμένο φαινόμενο στη περιοχή της Ουαλίας αυτή την εποχή, ο Ρόσι αντιμετώπισε μεγαλύτερη πρόκληση απ ότι περίμενε ιδίως τη πρώτη μέρα του αγώνα, που είχε ακόμη και ξαφνική χαλαζόπτωση.

Λαμβάνοντας μέρος για πρώτη φορά σε αγώνα WRC από το 2006, ο Ρόσι τελείωσε τη πρώτη μέρα στην 24η θέση γενικής και τελείωσε τον αγώνα σε μια αξιοσέβαστη 12η θέση, σημειώνοντας μάλιστα εξαιρετικούς χρόνους ειδικών διαδρομών τη τελευταία ημέρα.

"Είμαι πολύ ευτυχισμένος, πρώτα γιατί τερματίσαμε και δεύτερον γιατί σημειώσαμε και μερικούς καλούς χρόνους" σημείωσε ο Ρόσι.

"Το αυτοκίνητο ήταν φανταστικό και ευκολοδήγητο όταν βρήκαμε τις ακριβείς ρυθμίσεις"

"Η προσέγγισή μου στον αγώνα ήταν να πάμε βήμα-βήμα και να προσπαθήσω να μη κάνω κανένα λάθος και αυτό δούλεψε. Πιστεύω ότι ο αγώνας ήταν αρκετά δύσκολος και ο τερματισμός και μόνο με κάνει αρκετά ευτυχισμένο. Ήταν πολύ ευχάριστο το να οδηγώ το Focus όπως και η συνεργασία με την ομάδα της Stobart οι οποίοι είναι όλοι πολύ φιλικοί"

Τέλος, ο  Ρόσι άφησε τη πόρτα ανοικτή για ακόμη μια εμφάνιση με τα χρώματα της Stobart