Στην Βουλγαρία βρίσκονται οι Χρήστος Κωνσταντίνου και Δημήτρης Κουμποτής με το Peugeot 206 XS του πρώτου, συμμετέχοντας για δεύτερη φορά σαν πλήρωμα στο Ράλλυ Βουλγαρίας. Ο συνδυασμός Κωνσταντίνου – Κουμποτής προέκυψε πέρσι και μόνο για τον συγκεκριμένο αγώνα, αποδείχτηκε όμως πως η ήρεμη δύναμη του Δημήτρη Κουμποτή, 1ος στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτου στην Α6 το 2007, ήταν καταλυτική στο υπέρμετρο ταμπεραμέντο του ταχύτατου Χρήστου Κωνσταντίνου. Η φετινή συμμετοχή του ελληνικού πληρώματος, αν και γίνεται κάτω από ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικές συνθήκες, αποτελεί πέρα από πρόκληση για τους δυο θεσσαλονικείς και ένα είδος ρεβάνς για την περσινή ατυχία, ατυχία που τους στέρησε την δεύτερη θέση στην κατηγορία Α6. 
 Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, μας είπαν πως τα δεδομένα του αγώνα έχουν αλλάξει ελάχιστα σε σχέση με πέρσι και πως μοναδικός στόχος είναι η διεκδίκηση της πρώτης θέσης στην κατηγορία τους. Τόνισαν δε πως την χρονιά που πέρασε μια βίδα στήριξης του κινητήρα έγινε η αιτία να χαθεί πολύτιμος χρόνος στην τελευταία ειδική διαδρομή με αποτέλεσμα να τερματίσουν τρίτοι, ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή η δεύτερη θέση ήταν εξασφαλισμένη και το ζητούμενο για αυτούς ήταν το κυνήγι της πρωτιάς. Να πούμε πως το πλήρωμα βρίσκεται από την τρίτη στην Βουλγαρία και ξεκίνησε ήδη τις επίσημες αναγνωρίσεις, σήμερα Τετάρτη στις ειδικές διαδρομές SS1 έως SS6, ενώ αύριο Πέμπτη θα επιτραπούν οι αναγνωρίσεις στις ειδικές SS7 έως SS12. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως την προσπάθεια των ελλήνων στηρίζουν τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, και τα ανταλλακτικά αυτοκινήτου ΗΝΙΟΧΟΣ.

Ο αγώνας διεξάγεται όπως και πέρσι στα ορεινά του Borovets από τις 17 έως και τις 19 Ιουλίου και το κέντρο του αγώνα βρίσκεται στο ομώνυμο χιονοδρομικό. Το ράλλυ Βουλγαρίας είναι ενταγμένο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ για φέτος ενώ από του χρόνου θα φιγουράρει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Ο αγώνας των συνολικά 747,87 χλμ. αποτελείται από 12 ειδικές διαδρομές μήκους 268 χλμ., έξι μήκους 140 χλμ. την πρώτη και έξι μήκους 128 χλμ. την δεύτερη ημέρα. Ο τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής 17 Ιουλίου ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει το shakedown. 

(Δ.Τ. ΣΟΑΑΒΕ)