Έτοιμος να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του την πρόκληση μιας πίστας σε δημόσιους δρόμους είναι ο Γιώργος Κατσίνης. Με το ηθικό στα ύψη, μετά την καλύτερη του φετινή εμφάνιση στον προηγούμενο γύρο στην Ουγγαρία, ο 18χρονος BMW Junior ταξίδεψε ήδη στη Βαλένθια και από αύριο αρχίζει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στα πλαίσια του 6ου γύρου του πρωταθλήματος Formula BMW Europe. Όπως και για τους υπόλοιπους πρωτάρηδες του grid η πίστα των 5,44 χιλιομέτρων είναι παντελώς άγνωστη στον συμπατριώτη μας αφού, όπως είναι φυσικό, εκεί δε διεξάγονται δοκιμές εκτός του τριημέρου του αγώνα. Αυτό βέβαια χαρίζει τεράστιο πλεονέκτημα σε όσους είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν εκεί πέρσι. 
Από την πλευρά του ο Κατσίνης κορύφωσε την προετοιμασία του πραγματοποιώντας στο Hockenheim την πρώτη από τις τρεις συνολικά ημέρες προσωπικών δοκιμών που έχει στη διάθεση του κάθε οδηγός. Δυστυχώς, ο συμπατριώτης μας είναι ο μοναδικός στο grid που δεν έχει ακόμη εκμεταλλευτεί πλήρως αυτή τη δυνατότητα και η αιτία δεν ήταν άλλη από τις σχολικές του υποχρεώσεις. Η ημέρα αποδείχθηκε ιδιαίτερα ωφέλιμη αφού η Eifelland Racing είχε τη δυνατότητα να επικεντρωθεί στον οδηγό της χωρίς την χρονική πίεση που υπάρχει στους αγώνες. Η κοινή προσπάθεια απέδωσε καρπούς με τον Κατσίνη να σημειώνει κορυφαίους χρόνους, ενώ η εμπειρία αναμένεται να βελτιώσει και τις επιδόσεις του στα προκριματικά, το μέχρι στιγμής αδύνατο σημείο του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια περίοδο ελεύθερων δοκιμών και τις κατατακτήριες δοκιμές την Παρασκευή, τον πρώτο αγώνα το απόγευμα του Σαββάτου (18:30 ώρα Ελλάδας) και τον δεύτερο το πρωί της Κυριακής (10:15). Την προσπάθεια του Γιώργου Κατσίνη στηρίζει η βιομηχανία αναψυκτικών και χυμών Λουξ καθώς και η Aldom building automation and aluminium systems.