juno_adreas-xalkiopoulos.jpg Από την πίστα Donington Park της Μεγάλης Βρετανίας, ξεκινά το Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου, το βρετανικό πρωτάθλημα πρωτοτύπων VdeV. Το εν λόγω, παρουσιάζει και ελληνικό ενδιαφέρον, αφού σε αυτό θα λάβει μέρος και ο, επί σειρά, Έλληνας πρωταθλητής ταχύτητας αυτοκινήτων και σκαφών offshore, Ανδρέας Χαλκιόπουλος.
foto_keno.gif Ο μοναδικός Έλληνας που την περίοδο 1998 -1999 είχε τρέξει σε αγώνες με μονοθέσιο της φόρμουλα 1 (Tyrrell – Yamaha), βρίσκεται ήδη στην Μεγάλη Βρετανία και περιμένει την πρώτη «μάχη» που ξεκινά το Σάββατο 12 Απριλίου με τις ελεύθερες και επίσημες δοκιμές των πιλότων που θα λάβουν μέρος. Την Κυριακή 13 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας που έχει διάρκεια 3 ώρες και διεξάγεται με δύο οδηγούς ανά αυτοκίνητο. Μαζί με τον συμπατριώτη μας, θα τρέξει και ο Νιλ Μπριτζ, ενώ το «όπλο» που θα χρησιμοποιήσουν θα είναι ένα πρωτότυπο Juno SSΕ-CN, το οποίο είναι εφοδιασμένο με κινητήρα από Honda Type R. που αποδίδει 250 ίππους.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι, ο Ανδρέας Χαλκιόπουλος διαθέτει μεγάλη εμπειρία από το πρωτάθλημα αυτό, έχοντας συμμετάσχει την περίοδο 2004 και 2005, πετυχαίνοντας μάλιστα και πέντε νίκες! Την προσπάθειά του στηρίζει η εταιρία πετρελαιοειδών Silk Oil και τα καταστήματα Pro Ride.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ανδρέα Χαλκιόπουλου

«Τελευταία φορά που έτρεξα σε αγώνα με πρωτότυπα ήταν πριν από 3 περίπου χρόνια. Ο πρώτος αγώνας που θα συμμετέχω θα είναι κυρίως αναγνωριστικός, αλλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια και ελπίζω να ανεβάσω την Ελληνική Σημαία αρκετές φορές στο βάθρο».


χρήσιμα links:
http://www.eurors.com
http://www.junoracing.co.uk