oep.gif Συνεδρίασε χθες η ΟΕΠ, συζητήθηκαν και λήφθηκαν οι αντίστοιχες αποφάσεις για τα εξής θέματα: Δικτυακός Τόπος στο Ιντερνετ, Τηλεοπτική κάλυψη Πρωταθλήματος Ταχύτητας, Τηλεοπτική κάλυψη Φεστιβάλ Καστέλας, Κλήση σε συνεργασία των Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και των Χορηγών, Προσέγγιση των φοιτητών και των σπουδαστών των τεχνικών σχολών, Δημογραφική έρευνα, Έπαθλο γυναικών.
1. Δικτυακός Τόπος στο Ιντερνετ.
Δεσμεύτηκε δικτυακός τόπος με την ονομασία ΟΕΠ Αγώνων, αφού η ονομασία ΟΕΠ ήταν ήδη δεσμευμένη. Μόλις οι τρέχουσες υποχρεώσεις το επιτρέψουν, θα δημιουργηθεί σχετικό site.

2. Τηλεοπτική κάλυψη Πρωταθλήματος Ταχύτητας.
Εγινε ενημέρωση σχετικά με τα πεπραγμένα. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γεν. Διευθυντή της ΕΡΤ Κο Δημήτρη Γόντικα. Στην συζήτηση που σημειωτέον διήρκεσε αρκετές ώρες, αναπτύχθηκαν οι ανάγκες προβολής του σπόρ και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες της ΕΡΤ να καλύψει τις ανάγκες αυτές.
Ο κ. Γόντικας άμεσα επικοινώνησε με συνεργάτες του με τους οποίους συζήτησε διάφορες εκδοχές και τελικώς καταλήξαμε σ ένα και μοναδικό πιθανό σχέδιο δράσης που συνοψίζεται στα εξής.
Α) Με δεδομένο ότι η ΕΡΤ δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσει σε δική της παραγωγή, θα πρέπει η παραγωγή των ταινιών μετάδοσης να γίνεται με ευθύνη της ΟΕΠ ή της ΕΘΕΑ.
Β) Η ΕΤ1 θα μεταδίδει μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις των αγώνων ταχύτητας σε ημέρα και ώρα που θα εξυπηρετεί και τα δύο μέρη και με το υλικό που θα της παραχωρείται δωρεάν.
Γ) Στην αρχή , την μέση και το τέλος της μετάδοσης, η ΕΤ1 θα παραχωρήσει διαφημιστικό χρόνο στην ΕΘΕΑ, ικανό να καλύψει τα έξοδα παραγωγής και τις ανάγκες της εταιρίας- χορηγού του Πρωταθλήματος ταχύτητας.
Η ΟΕΠ διερεύνησε το θέμα της παραγωγής και πληροφορήθηκε το σχετικό κόστος, που σύμφωνα με αξιόπιστους υπολογισμούς, ανέρχεται στο ποσό των 7000 Ευρώ ανά αγώνα, και καλύπτει την μαγνητοσκόπηση με 4-5 κάμερες, την οργάνωση και μαγνητοσκόπηση συνεντεύξεων και το τελικό μοντάζ του υλικού, που θα παραχωρείται στο κανάλι.
Επίσης η ΟΕΠ κρίνει ότι η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση , υπερτερεί της απ’ ευθείας, λόγω της δυνατότητας να παράγεται και να μεταδίδεται ποιοτικότερο και πιο περιεκτικό θέαμα, σε πιθανώς καλύτερα ωράρια τηλεθέασης.
Με αυτά τα δεδομένα, η ΟΕΠ κρίνει ότι εξεπλήρωσε την αποστολή της για το συγκεκριμένο θέμα, και το παραδίδει στην ΕΘΕΑ προς υλοποίηση.
Επίσης ευχαριστεί θερμά τον κ. Δημήτρη Γόντικα για την πολύτιμη συνεργασία.


3 Τηλεοπτική κάλυψη Φεστιβάλ Καστέλας.
Στη συνάντηση συζητήθηκε
και αυτό το θέμα, κι έγινε κατ αρχήν αποδεκτή η κάλυψη της διοργάνωσης,
πριν, κατά την διάρκεια και μετά το τέλος της (Χορηγία επικοινωνίας).
Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν σε επόμενη συνάντηση, αφού καθορισθεί το
το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

4. Κλήση σε συνεργασία των Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και των Χορηγών.
Ο κ . Ηλίας Νέγκας παρουσίασε μία εξαιρετική πρόταση για την διοργάνωση μιάς ημερίδας στις 19 ή στις 26 Νοεμβρίου. Εξασφάλισε πλήρη χορηγία και
καταπληκτικούς χώρους για την υποδοχή, την φιλοξενία και την εργασία όσων πρόκειται να συμμετάσχουν. Ο κ. Νέγκας θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη την πρόταση, αύριο βράδυ στην ΕΘΕΑ και θα αναλάβει την υλοποίηση της σε συνεργασία με τον κ. Θ. Βασιλόπουλο.

5. Προσέγγιση των φοιτητών και των σπουδαστών των τεχνικών σχολών.
Ο κ. Ιάσων Φωτόπουλος ολοκλήρωσε την σχετική επιστολή και την διαδικασία αρχειοθέτησης των σχολών και σε συνεργασία με τον κ. Βασιλόπουλο υλοποιούν το πρόγραμμα. Ο κ. Φωτόπουλος θα παρουσιάσει αύριο το σχέδιο στην ΕΘΕΑ. Το κείμενο της επιστολής θα δημοσιοποιηθεί σε άλλο δελτίο τύπου. Ανάλογα με την ανταπόκριση, θα αναζητηθεί χορηγός για την υλοποίηση.

6. Δημογραφική έρευνα.
Το ερωτηματολόγιο είναι έτοιμο και οι κ.κ. Κ. Εφήμερος
και Ν. Ζακχαίος θα έχουν έτοιμο την Δευτέρα το αναγκαίο πρόγραμμα το οποίο χρειάζεται για να τρέξει η έρευνα. Θα ενταχθεί σε ένα ειδικό site, και η αντίστοιχη διαδικτυακή διεύθυνση θα δημοσιευθεί σε όσα sites σχετικά με το αυτοκίνητο αποδεχθούν την αίτηση μας για συνεργασία, έτσι ώστε με μεγάλη ευκολία να μπορεί να συμμετάσχει στην έρευνα ο κάθε ενδιαφερόμενος.

7. Έπαθλο γυναικών.
Η ΟΕΠ δέχθηκε και ενημέρωσε την πρόεδρο του
Motorwomen Club , Κα Εύα Κώτση, με σκοπό την ενίσχυση με κάθε τρόπο του νέου θεσμού. Επίσης η ΟΕΠ φρόντισε να εμφανισθεί η Κα Κώτση στην τηλεόραση της ΕΤ1, στην εκπομπή «έχουμε και λέμε» (12.00-14.00 αύριο Πέμπτη) και να συμμετάσχει σε ζωντανή συζήτηση με θέμα «Γυναίκα και αυτοκίνητο» , στην οποία θα εμφανισθεί και η οδηγός αγώνων Κωνσταντίνα Μακρή.
Οι διαπραγματεύσεις με τον χορηγό βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Επειδή όμως πρόκειται για Α.Ε. και η χορηγία αγγίζει τις 30000 Ευρώ, είναι πιθανό να καθυστερήσει λόγω απαιτούμενης τυπικής διαδικασίας η επισημοποίηση της συνεργασίας. Η ΟΕΠ παρεκάλεσε τον χορηγό να επισπεύσει, ώστε μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου να λήξει το θέμα, και να ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση.

Λόγω Εθνικής Εορτής, η ΟΕΠ δεν θα συνεδριάσει την επόμενη Τρίτη. Η ημερομηνία της επόμενης συνεδρίασης θα ορισθεί ανάλογα με τις εξελίξεις και θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Για την ΟΕΠ.

Χρήστος Πλατής.