ΠΡΟΣ ΛΕΣΧΕΣ–ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ–Μ.Μ.Ε.
Κοινοποίηση : ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Αγαπητοί φίλοι & συνεργάτες του μηχανοκίνητου αθλητισμού,
Σε όποιο μέρος της Ελλάδος και αν βρίσκεστε, αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω αυτή την ανακοίνωση με σκοπό την ενημέρωση σας, καθότι ενεπλάκη και το όνομα μου στην Δεκαμελή Επιτροπή που συστάθηκε για να μελετήσει και να διορθώσει πολλά θέματα σχετικά με το αρχικό Καταστατικό που είχε αποστείλει η ΕΛΠΑ για ίδρυση Ομοσπονδίας.
Εκπροσωπώντας τον Α.Ο.Θ. στην συνάντηση περί Ομοσπονδίας που συστάθηκε αυτή η Επιτροπή και επιλέγει ο Α.Ο.Θ., είχα δηλώσει ότι ο Α.Ο.Θ. θα επιλέξει τελικά αυτόν που θα τον εκπροσωπήσει όταν καλεστεί να συμμετέχει σε αυτήν την Επιτροπή και να μην το κάνουν προσωπικό με το όνομα μου. Παρόλα αυτά η ανακοίνωση που είχε βγεί απο την ΕΛΠΑ ήταν οτι μετέχει ο Α.Ο.Θ. με τον κ.Αντώνη Παρταλιό.

Πριν περίπου μια εβδομάδα, δέχτηκα ένα τηλέφωνο απο την ΕΛΠΑ που με καλούσε, παρά τα παραπάνω, στην νέα συνάντηση της δεκαμελούς επιτροπής, χωρίς –το τονίζω- ατζέντα θεμάτων και μιάμιση μόλις ημέρα πριν την συνάντηση στην Αθήνα.

Αφού ενημερώθηκε το Δ.Σ. του Α.Ο.Θ. για την πρόσκληση, στην πρόθεση του να τον εκπροσωπήσω, κάτι τέτοιο μου ήταν αδύνατο και λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων με τον μικρό χρόνο που είχα στην διάθεση μου, αλλά και μη γνωρίζοντας για ποια θέματα θα συζητούσαμε ή αποφασίζαμε έχοντας ήδη ξοδέψει αρκετό χρόνο και χρήμα με το πάνε έλα Θεσσαλονίκη-Αθήνα χωρίς ουσιαστικά αντικείμενο μια και η πρόθεση της ΕΛΠΑ όπως απεδείχθη δεν ήταν η δημιουργία μιας υγιούς και δημοκρατικής Ομοσπονδίας που μας είχε αρχικά χαροποιήσει, αλλά η νομιμοποίηση της με όλα αυτά τα άρθρα του τελικού Καταστατικού που απεφάσισε η εννιαμελής επιτροπή και η συνέχιση της Διοίκησης του αθλήματος μέσα απο μια σκιώδη Ομοσπονδία και ουσιαστική διοίκηση από έναν διορισμένο Πρόεδρο.

Στην συνάντηση αυτή που έγινε την Τετάρτη 10/6 δεν παρευρέθει ο Α.Ο.Θ., ενημερώνοντας την ΕΛΠΑ με επιστολή αλλά ούτε και εγώ προσωπικά. Δεν μας ενημέρωσε κανείς παρότι το ζητήσαμε εγγράφως για το τι συζητήθηκε σε αυτήν την συνάντηση και τι αποφάσεις παρθήκανε, δεν διαβάσαμε πουθενά καμία ανακοίνωση, παρά έλαβε ο Α.Ο.Θ. μια επιστολή, ότι η δεκαμελής επιτροπή συνεδρίασε, επικύρωσε το τελικό Καταστατικό το οποίο μας ήρθε συνημμένα ζητώντας μας κάποια σχετικά έγγραφα μέχρι 30/6 για την συμμετοχή μας στην Ομοσπονδία.

Ερωτώ λοιπόν δημοσίως τους 5 συναδέλφους Λεσχειάρχες εκτός της ΕΛΠΑ και του Αγωνιστικού και των 2 συνδέσμων που μετείχαν στην Δεκαμελή Επιτροπή (εαν τελικώς παρευρέθηκαν σε αυτήν) Βόλου, Λαμίας, Αθήνα Start Line, Πελοποννήσου ΑΟΛΑΠ, και Κρήτης, αν συνήνεσαν σε αυτό το Καταστατικό που έχουμε στα χέρια μας και ειδικότερα με το άρθρο 15.
''Συμφωνείτε κύριοι συνάδελφοι με την σύσταση αυτής της Ομοσπονδίας όταν εκχωρεί όλα τα δικαιώματα-εξουσίες των αγώνων σε μια εξωδιοικητική επιτροπή? Και τότε ποιός ο ρόλος της σύστασης Ομοσπονδίας ?
''Μήπως κύριοι Λεσχειάρχες δεν καταλάβατε ότι κανένα ικανό Μέλος Δ.Σ. Λέσχης δεν επιτρέπει το συγκεκριμένο καταστατικό να συμμετέχει σε αυτή την Επιτροπή Αγώνων, αλλά τα Μέλη της θα διορίζονται από έναν διορισμένο πρόεδρο κατά την κρίση του και επιπλέον θα του επιτρέπεται να συνάπτει μέχρι και συμφωνίες με το Κράτος απευθείας χωρίς παρέμβαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ? (βάση του άρθρου 15)''
Νομίζω ότι είναι απαίτηση όλων των εμπλεκομένων στον μηχανοκίνητο αθλητισμό να δώσετε δημόσια μια απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα.

Ερώτημα για τους Συνδέσμους:
''Το ότι εξασφαλίσατε θέση σε αυτήν την Επιτροπή που ήταν και η μόνη αλλαγή απο το προηγούμενο καταστατικό, σας δίνει το δικαίωμα να δεσμεύσετε όλους τους αγωνιζόμενους σε μια τέτοια Ομοσπονδία που ουσιαστικά δεν αλλάζει σε τίποτα με το υπάρχον σημερινό καθεστώς?''

Προς την ΕΛΠΑ:
Για το συγκεκριμένο καταστατικό που αποστείλατε στις Λέσχες δείχνει την πρόθεση σας που από καιρό καλλιεργείτε, εφευρίσκοντας τελικά τον τρόπο να συνεχίσετε την Διοίκηση του αθλήματος νομιμοποιώντας το και φυσικά αποκομίζοντας και τα οφέλη μιας Ομοσπονδίας χωρίς καν να έχετε εναρμονιστεί σαν Λέσχη με τον αθλητικό Νόμο και να είστε αθλητικό σωματείο, όπως είναι τα περισσότερα που καλείτε να συμμετέχουν, που ελπίζω να κρίνουν σωστά και να απορρίψουν ως απαράδεκτο το συγκεκριμένο καταστατικό.

Θα ήθελα στην ύστατη αυτή στιγμή και μετά απο 40 χρόνια εμπλοκής μου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, να παρακαλέσω θερμά όλους τους εμπλεκόμενους να σκεφθούν παρά πολύ σωστά πριν βάλουν την σφραγίδα και την υπογραφή τους για την ίδρυση αυτής της "υποτιθέμενης" Ομοσπονδίας με το συγκεκριμένο καταστατικό, που θα δεσμεύσει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό για άλλα 50 χρόνια με αμφίβολες και δοτές Διοικήσεις.

Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να συναινέσω σε κάτι τέτοιο, γιαυτό και το δηλώνω απερίφραστα, έχοντας αυξημένο τόσο το αίσθημα απέναντι σε μια δημοκρατική Διοίκηση του αθλήματος όσο και στους νέους ανθρώπους και στα παιδιά μας, που δυστυχώς ακολούθησαν την δική μας αγάπη.

Υ.Γ. Οι παραπάνω θέσεις είναι αποκλειστικά προσωπικές και δεν συνδέονται με τον Α.Ο.Θ. που το Δ.Σ. του θα αποφασίσει και θα ανακοινώσει την θέση του.

Αντώνης Παρταλιός