Ο Παναγιώτης Χαλάτσης με την Ξένια Παπαγεωργίου και το Nissan Micra Κ12, ομάδας Ν, σημείωσαν ακόμα μία μεγαλοπρεπή επίδοση και οι σκέψεις όλων στην ART, είναι ποια θα ήταν η διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά και η θέση στην γενική κατάταξη, αν στην τελευταία Ειδική Διαδρομή, δεν βρισκόταν η συμμετοχή απέναντι στα «στοιχεία» της φύσης, εν προκειμένω στην καταρρακτώδη βροχή…

Οι οδηγίες του πληρώματος της Arma Rally Team, ήταν σαφείς: νίκη στην κατηγορία Ν2 και ένα καλό τερματισμό στην γενική κατάταξη. Γιατί, αξίζει εδώ να υπενθυμίσουμε ένα από τα βασικά «μότο» της ART: «τα αποτελέσματα στους αγώνες αυτοκινήτου, δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτοσκοπός. Αγωνιζόμαστε δεν σημαίνει ότι αναζητούμε το αποτέλεσμα, αλλά φθάνουμε σ’ αυτό απολαμβάνοντας την συμμετοχή και την διαδικασία». Έτσι, έρχονται αποτελέσματα τα οποία δικαιώνουν με το παραπάνω αυτή την αντίληψη περί αγώνων. Εν προκειμένω αυτό μεταφράζεται σε πρώτη θέση στην κλάση Ν2 και τρίτη στην κατηγορία F2.

Στη Φωκίδα, αλλά και την Φθιώτιδα, που κι αυτή «δάνεισε» Ειδικές Διαδρομές στον αγώνα, οι Παναγιώτης Χαλάτσης και η Ξένια Παπαγεωργίου, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο και τις ικανότητες του Nissan Micra K12 δεν άφησαν περιθώρια αντιδράσεων στο συναγωνισμό. Μπορεί στην πρώτη Ε.Δ. Αμφίκλεια1 να μην ολοκλήρωσαν την επίδοσή τους αφού αυτή διακόπηκε, αλλά στην μόλις ακόλουθη Ε.Δ. Παύλιανη1 σημείωσαν πρώτο χρόνο στην κλάση. Εκεί όμως που η προσπάθεια των «παιδιών» της Arma Rally Team, προκάλεσε θαυμασμό, ήταν ο εντυπωσιακός χρόνος στην τρίτη Ε.Δ. του αγώνα, την Καλοσκοπή1! Πρώτοι στη κλάση Ν2 και τρίτοι στην F2!

Η συνέχεια ανήκε στο service και τις απαραίτητες ρυθμίσεις που στοιχειωδώς αποφασίστηκε να γίνουν, ώστε το καλό, να γίνει ακόμα καλύτερο… Πάλι πρώτοι χρόνοι στις δύο πρώτες Ε.Δ. του δεύτερου σκέλους, αλλά και υποψία βροχής, όταν στα τελευταία χιλιόμετρα της δεύτερης Πάυλιανης, οι σταγόνες άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Στην απλή προς την τελευταία Ε.Δ. Καλοσκοπή2, η ασθενής βροχή άρχισε να δυναμώνει και με το που ξεκίνησε το πλήρωμα της ART, οι ουρανοί άνοιξαν… Αποτέλεσμα; Μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ορατότητας, αλλά και με ακατάλληλα γι αυτές τις συνθήκες, λάστιχα, ο χρόνος ήταν κατά τρεισήμισι ολόκληρα λεπτά πιο αργός σε σχέση με τον αντίστοιχο της πρώτης φοράς!... Αποτέλεσμα των συνθηκών που επικρατούσαν. Κι αν η βροχή σταματούσε όταν ο συναγωνισμός θα έπαιρνε εκκίνηση; Η «αγωνία» αυτή δεν κράτησε παραπάνω από μερικά λεπτά της ώρας και η νίκη στην κλάση ήρθε από μόνη της, μιάς και τα αποτελέσματα των αντιπάλων δεν μπόρεσαν να ροκανίσουν την, μέχρι τότε, εντυπωσιακή διαφορά. Είναι κι αυτό ένα από τα μυστικά της ομάδας και των επιτυχιών της.

Ο manager της ομάδας, Νίκος ΑΡΜΑ Χριστοδουλόπουλος, ιδιαίτερα ευχαριστημένος στον τερματισμό, ήταν λακωνικός και σαφής: «Ο Παναγιώτης και Ξένια έκαναν αυτό που ήξεραν και μπορούσαν με το σωστότερο τρόπο. Δουλειά της ομάδας είναι να τους τροφοδοτεί με ένα αξιόμαχο αυτοκίνητο και από εκεί και μετά να το συντηρεί, εάν και εφόσον υπάρχει ανάγκη. Μέσα στις Ειδικές Διαδρομές είναι μόνοι τους, αλλά θα ήθελα εδώ να εξάρω τη νοοτροπία τους, βασικό άλλωστε πλεονέκτημα του ‘δεσίματός’ τους στην ART: Δεν αφήνω γκάζι πουθενά, δεν ‘κλέβω’ αποτέλεσμα, το διεκδικώ και το πετυχαίνω διασκεδάζοντας. Η νοοτροπία αυτή, της μεγάλης διαφοράς ανεξαρτήτως του επιπέδου του συναγωνισμού, είναι αυτή που στη Φωκίδα μας έδωσε την τρίτη νίκη μας σε τρεις αγώνες. Βρισκόμενοι στο τέλος του αγώνα απέναντι σε μία νεροποντή, μία πενιχρή διαφορά θα μπορούσε να είναι καταστροφική όσον αφορά τη νίκη. Η μεγάλη διαφορά που έκανε το πλήρωμά μας στις Ε.Δ. ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ούτε και οι καιρικές συνθήκες δεν κατάφεραν να την μειώσουν επικίνδυνα. Νοιώθω ανακουφισμένος τόσο από το αποτέλεσμα, όσο και από το ότι τα παιδιά δεν ρίσκαραν και δεν αντιμετώπισαν κανένα κίνδυνο στις ακραίες συνθήκες της Καλοσκοπής», σχολίασε, ενώ συμπλήρωσε: «Θα ήθελα εδώ με ιδιαίτερη χαρά να καλωσορίσω στην κλάση ‘μας’ ένα νέο αυτοκίνητο, ένα Suzuki Swift N με τους Κώστα Αναγνωστάκη-Ελένη Καμπέρη. Τέτοιου είδους νέες συμμετοχές, φέρνουν νέους χορηγούς στο χώρο, αυξάνουν το ενδιαφέρον των θεατών, αλλά και βελτιώνουν το συναγωνισμό».

Η επόμενη εμφάνιση της ομάδας ART, θα γίνει στο διήμερο χωμάτινο Διεθνές Ράλι ΕΛΠΑ, στις 26-27 Σεπτεμβρίου. 

(Δελτίο Τύπου)