Στον σχεδιασμό του 37ου Ράλλυ Μαύρο Ρόδο που θα γίνει την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009 πρωταρχικό ρόλο έπαιξε η υποχρέωση προσαρμογής ανάλογα με τις ανάγκες και το προφίλ της σημερινής οικονομικής συγκυρίας.
Το στοιχείο αυτό διαφοροποίησε την φετεινή διοργάνωση από τα Μ. Ρόδα προηγουμένων ετών. Μονοήμερος αγώνας με μόλις 170 συνολικά χιλιόμετρα που περιλαμβάνουν έξη ειδικές – τρεις επί δύο φορές - χωρίς περιττά χιλιόμετρα ανάμεσα τους με service park πολύ κοντά στο stop της 3ης ειδικής.
Γνώριμες διαδρομές που χαρακτηρίστηκαν εξαιρετικές από τους τότε συμμετέχοντες συνδυασμένες με καινούργια κομμάτια πιστεύουμε ότι συνθέτουν έναν αγώνα που δίνει στα πληρώματα μεν εναν μοναδικό ρυθμό και την ευκαιρία να χαρούν τις ικανότητες τους αλλά και τους φίλους του αθλήματος να παρακολουθήσουν τους καλυτέρους του χώρου δυο φορές σε μια θεαματική κλειστή ειδική.

Περισσότερα σχετικά με το 37ο Ραλλυ Μ. Ρόδο κάθε μέρα από ώρα 11.00-14.00 στο τηλέφωνο της Α.Λ.Α 210 6923180. ή στο mail Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.