Στο Βαντέ του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου, έξω από τα Χανιά, θα πραγματοποιηθεί ο τελευταίος αγώνας της χρονιά για το Έπαθλο οδηγών αναβάσεων Κρήτης, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου το πρωί. Τον αγώνα διοργανώνει η Pro Action, θα διεξαχθεί σε τμήμα της διαδρομής Βαντές Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου – Παναγιά Δήμου Κεραμειών και θα έχει μήκος 3,5 χιλιόμετρα. Δηλώσεις συμμετοχής με έκπτωση στο παράβολο θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στις 20:00, ενώ η οριστική λήξη συμμετοχών είναι την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 13:00 το μεσημέρι.
Ο τεχνικός και διοικητικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου το απόγευμα από τις 18:00 έως τις 20:00, στο συνεργείο “VW & Audi Service – Παπαδοκωσταντάκης” στη Λεωφ. Καζαντζάκη 74 Α’ στα Χανιά. Το πρωί της Κυριακής, 10:00 με 12:30, θα πραγματοποιηθούν τρία δοκιμαστικά περάσματα και στις 13:30 το μεσημέρι θα ξεκινήσει ο αγώνας.

Οι μάχες αναμένονται δυνατές αφού οι περισσότερες θέσεις στη βαθμολογία όλων των κατηγοριών δεν έχουν ξεκαθαρίσει. Στη μεγάλη κατηγορία υπάρχει βαθμολογική κόντρα των Παπαδοκωσταντάκη και Πιτσάκη για τον τίτλο, ενώ οι Μιχαηλάκης, Λίτινας και Αλεξάκης θα έχουν τη δυνατότητα να παλέψουν για την τρίτη θέση.

Στα δίλιτρα ο τίτλος είναι οικογενειακή υπόθεση των αδελφών Κτιστάκη, όπου ο Δημήτρης και ο Παναγιώτης ισοβαθμούν στην κορυφή και όποιος από τους δύο θα είναι ταχύτερος παίρνει και τον τίτλο. Τρίτος στο βαθμολογικό πίνακα των δίλιτρων βρίσκετε ο Φραντζεσκάκης, μόλις 6 βαθμούς μπροστά από το Σφίγγα.

Στα 1600άρια ο Ορφανουδάκης χρειάζεται απλά τερματισμό για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ τη 2η και την 3η θέση θα μπορούν να διεκδικήσουν οι Δαμιανάκης, Πατσουράκης, Κακεπάκης, Περουλάκης και Τζιάκης.

Στη μικρή κατηγορία ο πρωτοπόρος Πουλάκης θα πρέπει να είναι προσεκτικός, αφού η διαφορά που τον χωρίζει από το Σταυρουλάκη δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλής. Μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον υπάρχει και για την 3η θέση στην οποία βρίσκεται ο Μπανταλάκης, ενώ «επικίνδυνα» κοντά του είναι ο Βρανάς και ο Πόλιας.

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία “ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ”, εξουσιοδοτημένος συνεργάτης των εταιρειών Ford, Yamaha και Chevrolet, στα Χανιά.