Επιστολή παραίτησης προς όλα τα μέλη της ΕΛΠΑ, απέστειλε ο Κωστής Μπακόπουλος, μέλος του ΔΣ, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η γνωστή οδική βοήθεια. Η επιστολή που έχει ημερομηνία 30 Μαρτίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μετά από 6 χρόνια συμμετοχής μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΠΑ υπέβαλα την παραίτησή μου από αυτό με δήλωση που καταχωρήθηκε στα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης.  
Διαισθάνομαι ότι η ανακοίνωση της απόφασής μου προκάλεσε αιφνιδιασμό και πικρία στον Πρόεδρο και στον παριστάμενο στη συνεδρίαση κύριο Γκορμεζάνο. Τους ζητώ συγγνώμη που δεν τους είχα προετοιμάσει. Θέλω σήμερα να τους ευχαριστήσω για το ότι με έφεραν στην ΕΛΠΑ και με ετίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Θεωρώ ότι η φυσική ευγένεια και η πραότητά τους είναι πρότυπο συμπεριφοράς.

Ήδη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, λόγω των διδακτικών και άλλων υποχρεώσεών μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, είχα αντικειμενική αδυναμία τακτικής συμμετοχής στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Παράλληλα όμως διαπίστωνα και την αδυναμία – που φοβούμαι ότι δεν είναι μόνο δική μου – για ουσιαστική παρέμβαση με οποιοδήποτε τρόπο στην αρνητική οικονομική και επιχειρηματική πορεία της ΕΛΠΑ. Ως παθητικοί ακροατές πλροφορούμαστε στο Δ.Σ., ότι με μαθηματική πρόοδο η ΕΛΠΑ αυξάνει τα χρέη της και συσσωρεύει ζημίες. Ότι αν ανταποκρίνεται μέχρι σήμερα στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζομένους και τους προμηθευτές, είναι επειδή δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό όμως, αν είναι έτσι, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Βλάπτει τη χώρα και βλάπτει την ΕΛΠΑ. Κυρίως βλάπτει τους εργαζομένους της. Όσοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση, δήθεν για το καλό των εργαζομένων και επειδή δεν υπάρχει άλλη λύση, αρνούνται να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα.

Δεν είναι καθήκον των μελών του Δ.Σ. να αντιμετωπίζουν τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα της ΕΛΠΑ. Από τη στιγμή που, καλώς ή κακώς, πέρα από τις αγωνιστικές και άλλες «ευγενείς» δραστηριότητες η ΕΛΠΑ λειτουργεί και ως επιχειρηματίας μέσα σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, θα πρέπει να διοικείται στον τομέα αυτό από επαγγελματίες που λογοδοτούν. Προσωπικά, αρνούμαι να κατανοήσω, πώς επί σειράν ετών η ΕΛΠΑ αδυνατεί να ισοσκελίσει τις λειτουργικές της δαπάνες με τα έσοδά της, πώς μοιρολατρικά αποδέχεται να αυξάνουν με μηνιαία πρόοδο τα χρέη της. Υπάρχουν πολλοί τρόποι περιορισμού του κόστους λειτουργίας (και όχι μόνο απολύσεις), κανείς δεν κάνει για την ΕΛΠΑ; Το ίδιο ισχύει και για τις διάφορες προτάσεις ανάπτυξης, που συχνά ακούγονται και ποτέ δεν υλοποιούνται.

Αποχωρώ από το Δ.Σ. γιατί τίποτα που θα μπορούσα να προσφέρω δεν προϋποθέτει την ιδιότητά μου ως μέλους του οργάνου αυτού. Μου αρκεί και με τιμά που είμαι τακτικό μέλος της ΕΛΠΑ. Διαβεβαιώνω – και το εννοώ – ότι είμαι στη διάθεση του Προέδρου και της διοίκησης για οποιαδήποτε συνδρομή μπορώ να προσφέρω».

(Αναδημοσίυεση από zougla.gr - Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης)