Η Επιτροπή Κανονισμών-Εκπαίδευσης και Αξιολόγησης καθώς και η Επιτροπή Ράλλυ εξέδωσαν την παρακάτω σημαντική ανακοίνωση για όλους τους αγωνιζόμενους, ενόψει της συνέχειας των ελληνικών αγώνων μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα.  

Εν όψει της έναρξης του δευτέρου μισού της αγωνιστικής χρονιάς και με δεδομένο ότι η προς τα έξω εμφάνιση των αυτοκινήτων που συμμετέχουν στους αγώνες, πρέπει να βελτιωθεί, εφιστάται η προσοχή των αγωνιζομένων, στα πιο κάτω, που αναφέρονται σε όλους τους κανονισμούς, αλλά δυστυχώς δεν εφαρμόζονται από την πλειοψηφία των ενδιαφερομένων: 

1. Ονόματα πληρώματος.

Τα ονόματα του πληρώματος πρέπει να είναι γραμμένα με γραμματοσειρά Helvetica, να έχουν άσπρο χρώμα σε διαφανές φόντο, να έχουν ύψος 5 εκ και πάχος 1,5 εκ. Από την πλευρά του οδηγού, πρώτο πρέπει να εμφανίζεται το όνομα του οδηγού και δεύτερο του συνοδηγού, ενώ από την πλευρά του συνοδηγού, ακριβώς το αντίθετο. Τέλος, πρέπει να αναφέρεται και η ομάδα αίματος του καθενός. Προκειμένου να τοποθετηθούν σωστά τα ονόματα του πληρώματος, ενημερώνουμε ότι τα νούμερα των πίσω παραθύρων, έχουν ύψος 25 εκ.

2. Φάσσες στα παρμπρίζ.

Επιτρέπεται η επικόλληση μιας διαφημιστικής φάσσας στο εμπρός μαρμπρίζ, μέγιστου φάρδους 10 εκ. και στο πίσω παρμπρίζ μια φάσσα μέγιστου φάρδους 8 εκ. Οποιοδήποτε άλλο αυτοκόλλητο στα δυο αυτά σημεία του αυτοκινήτου, απαγορεύεται.

3. Πινακίδες πόρτας - νούμερα

Στις δυο μπροστινές πόρτες του αυτοκινήτου, τοποθετείται πινακίδα με το νούμερο συμμετοχής, την ονομασία του αγώνα καθώς και τον εκάστοτε χορηγό.
Η πινακίδα αυτή έχει διαστάσεις 70 εκ επί 20 εκ.
Βάσει του Γενικού Κανονισμού, η πινακίδα αυτή πρέπει να τοποθετείται 7 εκ χαμηλότερα από το ύψος του παραθύρου και δεν πρέπει να έχει κανένα διαφημιστικό μήνυμα σε απόσταση μικρότερη των 10 εκ. από την περιφέρειά της.

4. Κανένα αυτοκίνητο δεν θα λαμβάνει το αυτοκόλλητο «Ο.Κ.» αν δεν φέρει πινακίδες κυκλοφορίας, είτε του Υπουργείου είτε της ΕΘ.Ε.Α.

Η ανακοίνωση αυτή βγήκε και έχει κοινοποιηθεί σε όλους τους Τεχνικούς Εφόρους, με εντολή για άμεση εφαρμογή σε όλες τις αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Επιτροπή Κανονισμών-Εκπαίδευσης και Αξιολόγησης Επιτροπή Ράλλυ