kinetta_yorgo_2.jpg
Πιο αποφασισμένος από ποτέ για τη διεκδίκηση του τίτλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλλυ εμφανίζεται ο Γιώργος Φιλιππίδης. Έχοντας στο πλάι του τον έμπειρο Δημήτρη Σαΐνη, θα ακολουθήσει όλους τους αγώνες του θεσμού, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού του υπάρχει η σκέψη για κάποια συμμετοχή-έκπληξη σε αγώνα του εξωτερικού. Ο οδηγός φέτος θα συμμετέχει με ένα Mitsubishi Lancer Evo IX, το οποίο προέρχεται από την Ralliart Italy και ανήκει στη νεοσύστατη ομάδα SMsport του Λευτέρη Σωτήρχου. 
kinetta_yorgo_1.jpg


Ο Φιλιππίδης έκανε τα πρώτα του βήματα στους αγώνες το 2001, σε ηλικία 24 ετών. Τα πρώτα χρόνια συμμετείχε σε διάφορα ανταγωνιστικά Ενιαία της Μεγάλης Βρετανίας, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία για τη συνέχεια. Συγκεκριμένα, οδήγησε στο Ενιαίο της Volkwagen καθώς και στο Peugeot Cup. Το 2004, ένα όνειρό του, η συμμετοχή δηλαδή σε αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, έγινε πραγματικότητα, καθώς στο Ράλλυ Ουαλίας οδήγησε ένα Hyundai Accent WRC! Το 2005, με ένα Skoda Octavia WRC έτρεξε μπροστά στο ελληνικό κοινό, στο Ράλλυ Ακρόπολις. Τα επόμενα χρόνια, μέχρι και το 2011, έκανε περιστασιακές εμφανίσεις σε χιονισμένους αγώνες της Νορβηγίας, σε μια επιφάνεια που λατρεύει. Έκτοτε, ακολούθησε περίοδος αποχής του Φιλιππίδη από τους αγώνες. Επέστρεψε δριμύτερος στα ράλλυ στα τέλη του 2013, συμμετέχοντας σε τοπικό αγώνα της χώρας μας, όπου εντυπωσίασε κερδίζοντας μάλιστα και μία ειδική. Η συμμετοχή αυτή του άνοιξε την όρεξη και έτσι το 2014 έτρεξε σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος, ολοκληρώνοντας στη δεύτερη θέση, όντας άτυχος στην πλειονότητα των ράλλυ.

Φέτος, ελπίζει σε νέο ξεκίνημα με λιγότερες άτυχες στιγμές. Στις 15 Μαρτίου, οι Φιλιππίδης-Σαΐνης θα βρεθούν σε μια γνώριμη Ακροπολική ειδική, αυτήν της Κινέττας, συμμετέχοντας στο 1ο Ράλλυ Σπριντ Start Line, το οποίο ανοίγει την αυλαία του φετινού Κυπέλλου Χώματος. Ο αγώνας θα αποτελέσει μια πρόβα τζενεράλε του πληρώματος ενόψει του πρωταθληματικού Ολυμπιακού Ράλλυ, το οποίο θα διεξαχθεί στα τέλη του μήνα. Παράλληλα, θα γίνει μια πρώτη γνωριμία με το Evo IX της SMsport.

Το 1ο Ράλλυ Σπριντ Start Line περιλαμβάνει δύο περάσματα από την ειδική διαδρομή της Κινέττας, με συνολικό μήκος 37.66 αγωνιστικά χιλιόμετρα και ώρα εκκίνησης 11.00 το πρωί της Κυριακής. Παρακολουθείστε online αποτελέσματα στο www.omae-epa-live.gr.