ΕΘΕΑ Η ΕΘΕΑ, παρέλαβε σχετική επιστολή μέλους της, βασισμένη στην αναφορά εντεταλμένου συνεργείου ελέγχου των Ειδικών Διαδρομών, τα μέλη του οποίου κατά τον έλεγχο που έκαναν στην Ειδική Διαδρομή "Χολομώντας" στις 9 Σεπτεμβρίου 2007 διαπίστωσαν πως ο αγωνιζόμενος κ. Διονύσιος Σπανός πραγματοποιούσε παράνομες δοκιμές στη διαδρομή με αγωνιστικό αυτοκίνητο.
Κατόπιν αυτού, και επειδή τα στοιχεία του οδηγού όπως και του αγωνιστικού αυτοκινήτου (Toyota Starlet πράσινου χρώματος, με αρ. κυκλ. ΥΖΧ 5251) ελήφθησαν κατόπιν συνομιλίας με τον αγωνιζόμενο κ. Διονύσιο Σπανό, η ΕΘΕΑ αποφάσισε την επ’ αόριστον αναστολή της ισχύος της Αγωνιστικής του Άδειας υπ. αριθμ. 373, κάνοντας χρήση του άρθρου 114 του Εθνικού Αθλητικού Κανονισμού περί Ισχύος Αγωνιστικών Αδειών και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 151 περί Παραβάσεων των Κανονισμών, και ειδικά των παραγράφων:
151/γ: «Κάθε δόλια ή παράνομη ενέργεια που είναι επιζήμια για την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα ή που θίγει τα συμφέροντα του αυτοκινητιστικού αθλήματος γενικότερα.»
151/γ.5: «Κάθε περίπτωση έλλειψης αθλητικής αγωγής.»
151/γ.7: «Κάθε κακή χρήση της ιδιότητας του οδηγού αγώνων ή της ιδιότητας του στελέχους αγώνων που στρέφεται ενάντια στο κοινωνικό σύνολο ή που σχετίζεται με την τέλεση αξιοποίνων πράξεων ή που γίνεται επιζήμια για τα συμφέροντα του χερσαίου μηχανοκίνητου αθλητισμού.»