οι Ιάπωνες drifters, Tanaka και Kumakubo, με τα δυνατά και εντυπωσιακά Nissan Sylvia των 450 ίππων Η Ανάβαση Ριτσώνας επιβεβαίωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη φήμη της πιο αγαπητής ανάβασης στην Ελλάδα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και προηγούμενο ρεκόρ, όχι μόνο για τη Ριτσώνα αλλά για όλες τις αναβάσεις αφού στην τελευταία ανάβαση του 2007 θα συμμετέχουν 196 οδηγοί! Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, πριν το κάθε σκέλος δοκιμών και αγώνα, θα ανεβαίνουν στη διαδρομή οι Ιάπωνες drifters, Tanaka και Kumakubo, με τα δυνατά και εντυπωσιακά Nissan Sylvia των 450 ίππων. Συμμετοχές, συναγωνισμός και θέαμα στο μέγιστο βαθμό στη Ριτσώνα και κάτι αντίστοιχο προβλέπεται και για την προσέλευση των θεατών.
Στη λίστα των συμμετεχόντων υπάρχουν οδηγοί που συμμετείχαν σε ολόκληρο το φετινό πρωτάθλημα, οδηγοί που έκαναν επιλεκτικές εμφανίσεις αλλά και άλλοι που δε συμμετείχαν σε κανέναν άλλον αγώνα και δε θέλουν να χάσουν την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι χιλιάδες θεατές στη φημισμένη Ριτσώνα.

Η ΑΛΑ είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις του αγώνα και να θέσει και πάλι νέα πρότυπα. Στην προσπάθεια της ΑΛΑ συνεισφέρει καθοριστικά ο Δήμος Ανθηδόνος που μεταξύ άλλων παραχωρεί το κλειστό γήπεδο Basket στη Δροσιά για να πραγματοποιηθεί η απονομή. Στο προαύλιο του γηπέδου, ο Δήμος Ανθηδόνος θα φιλοξενήσει τα αγωνιστικά αυτοκίνητα όσων συμμετεχόντων επιθυμούν, το βράδυ του Σαββάτου ώστε να αποφύγουν τη μετακίνηση τους μακριά από το χώρο του αγώνα. Η ΑΛΑ προσφέρει τη φύλαξη των αυτοκινήτων από security χωρίς καμία επιβάρυνση των αγωνιζομένων.

Τέλος, λόγω του εξαιρετικά μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων και λαμβάνοντας υπόψη ότι λόγω εποχής νυχτώνει νωρίς, η ΑΛΑ θα ζητήσει από την ΕΘΕΑ την έγκριση για την διεξαγωγή μόνο 2 σκελών στις δοκιμές αφού η πραγματοποίηση και 3ου σκέλους δύσκολα θα επιτευχθεί. Αν οι δοκιμές κυλήσουν ομαλά και υπάρχει χρόνος, θα πραγματοποιηθεί και το 3ο σκέλος δοκιμών.

Η Ανάβαση Ριτσώνας του 2007 πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ανθηδόνος και τη χορηγία της Opel Καλτσούνης ΑΕ.

(Δελτίο Τύπου)