ΑΛΠ Την Κυριακή 29 Ιουνίου 2008 θα πραγματοποιηθεί η 10η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτου στην Πτολεμαϊδα, η οποία είναι ενταγμένη στο επίσημο πρόγραμμα Αγώνων της ΕΘ.Ε.Α. (FΙΑ) και συμμετέχει στο Κύπελλο Δεξιοτεχνιών Βορ. Ελλάδος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ". Η 10η Δεξιοτεχνία αποτελεί την αρχή μιας σειράς εκδηλώσεων που θ' ακολουθήσουν και που σαν στόχο θα έχουν τη δημιουργία Πίστας Αγώνων Αυτοκινήτου στην περιοχή.
Η πρώτη μας ενέργεια, από 'δώ και πέρα, που έχει στόχο τη δημιουργία της Πίστας είναι η κλήρωση ενός Αυτοκινήτου στο τέλος της 10ης Δεξιοτεχνίας. Ευελπιστούμε στη συμμετοχή όλων για να ενώσουμε τη φωνή μας και να πιέσουμε όλοι μαζί, για την κατασκευή της πίστας. Ελπίζουμε, εκτός όλων των άλλων, ότι από την ημέρα εκείνη ένας τυχερός οδηγός ενός ολοκαίνουργιου PEUGEOT 107 θα γίνει φίλος, αρωγόςκαι συμπαραστάτης της Α.Λ.Π.

Η ιδέα της δημιουργίας Πίστας Αγώνων Αυτοκινήτου άρχισε να ζυμώνεται το 1991 από τα τότε μέλη της Α.Λ.Π. Σιγά-σιγά, με την πάροδο του χρόνου, μετά από πολλές επαφές με τους ειδικούς του χώρου των αγώνων, αλλά και ανάλογες εταιρίες, ήρθαν τα πρώτα αποτελέσματα και σχέδια, τα οποία έκτοτε εξελίχθηκαν, παίρνοντας την τελική τους μορφή σαν μια ολοκληρωμένη οικονομική μελέτη από την Ελβετική εταιρία MLPMS AG, την οποία και παρουσιάσαμε το καλοκαίρι του 2006 σε διάφορες εκδηλώσεις με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Νομαρχίας, της ΔΕΗ, καθώς και άλλων φορέων και παραγόντων.

Η Πίστα Αγώνων Αυτοκινήτου διεθνών προδιαγραφών μπορεί να γίνει, σύμφωνα με την μελέτη, σε χώρο των ορυχείων της ΔΕΗ και προϋποθέτει τη συμμετοχή και τη συνεργασία των Δήμων, της Νομαρχίας, της ΔΕΗ, φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Είναι ένα έργο το οποίο θα προσδώσει τεράστια σπουδαιότητα στον πολιτισμό και την οικονομία της περιοχής μας διότι:
- Οι αγώνες αυτοκινήτου και γενικότερα ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελούν ένα πολύ ελκυστικό πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός για κάθε χώρα.
- Ένα διεθνών προδιαγραφών αυτοκινητοδρόμιο θα αυξήσει το ενδιαφέρον για κάθε είδους μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή μας, καθώς και σε κοντινές πόλεις και χωριά, με συνέπεια τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων με αποτέλεσμα την αύξηση των θέσεων εργασίας.
- Θα υπάρξουν πολύ θετικά αποτελέσματα για τον τουρισμό της περιοχής μας, λόγω του εξειδικευμένου θεάματος (αφού δεν υπάρχει παντού), καθώς και από την παρουσία Ευρωπαϊκών αγωνιστικών ομάδων, αλλά και εταιριών παραγωγής αυτοκινήτων, ανταλλακτικών, αξεσουάρ κλπ.
- Το ενδιαφέρον για την περιοχή και παράλληλα η διαφήμιση της από τα εθνικά, αλλά και τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, θα είναι ιδιαιτέρα αυξημένο.

Στην Πίστα που θέλουμε να δημιουργηθεί στην περιοχή μας θα υπάρχει η δυνατότητα να διοργανώσουμε:
- Αγώνες ταχύτητας Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών,
- Ευρωπαϊκά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα Του π πα,
- Αγώνες Πρωταθλήματος Dragster,
- Αγώνες Πρωταθλήματος Drift, - Αγώνες Κ3π
- Αγώνες Αντοχής Αυτοκινήτων,
- Αγώνες Κλασικού Αυτοκινήτου και πολλά άλλα.

Επίσης στην Πίστα θα μπορούν να φιλοξενηθούν διάφορες δραστηριότητες, όπως:
- Εκθέσεις Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών, - Παρουσιάσεις νέων μοντέλων Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών,
- Δοκιμές Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών από Περιοδικά και Μ.Μ.Ε.,
- Δοκιμές Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών από Εργοστασιακές Ομάδες,
- Σχολές ασφαλούς οδήγησης, Σχολές γρήγορης οδήγησης και πολλές άλλες.

Η δημιουργία ενός αυτοκινητοδρομίου διεθνών προδιαγραφών ήταν, είναι και θα είναι ένας από τους κύριους στόχους της Α.Λ.Π. Ένας στόχος που θεωρούμε ότι είναι εφικτός, αφού υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Ένας στόχος που ίσως και να αποτελεί μία από τις λιγοστές ευκαιρίες ανάπτυξης του τόπου μας μετά την «αποβιομηχάνιση» και τη «μεταλιγνιτική» περίοδο, αρκεί να το καταλάβουμε όλοι μας. Ένας στόχος για τον οποίο θα αγωνιστούμε όλοι, νέα και παλαιότερα μέλη, μαζί με όλους εσάς, γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι ο τόπος μας μπορεί και πρέπει να βγει από το τούνελ της αφάνειας και να βαδίσει στη λεωφόρο της εθνικής, αλλά και της διεθνούς αναγνώρισης, αλλά και γιατί ως τόπος δώσαμε πολλά και δεν μας επέστρεψαν τίποτε.

Στο στόχο μας αυτό έχουμε την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση πάρα πολλών ευγενικών χορηγών, οι οποίοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον, τα τελευταία χρόνια, για τις δραστη­ριότητες της Α.Λ.Π. και μας δίνουν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά και είμαστε σίγουροι ότι θα τους έχουμε συμπαραστάτες και αρωγούς, μαζί με πολλούς νέους φίλους της Α.Λ. Π., για τη δικαίωση του αγώνα μας.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. της Α.Λ.Π.