Ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος ανακοίνωσε τους αγώνες που σχηματίζουν το 14ο Μακεδονικό Κύπελλο ΣΟΑΑΒΕ. Με τη νέα μορφή του Κυπέλλου Ράλλυ Βορείου Ελλάδος, που αποτελείται από 7 αγώνες και 8 γύρους (κάθε ημέρα του Ράλλυ ΔΕΘ μετράει ξεχωριστά στη βαθμολογία) ο ΣΟΑΑΒΕ κράτησε αυτούσια τη δομή και έδωσε τους δικούς του συντελεστές βαθμολογίας. Μετράνε δηλαδή όλοι οι αγώνες με τα Ράλλυ Σπριντ να έχουν συντελεστή 1, τα Μίνι Ράλλυ συντελεστή 2 και το Ράλλυ ΔΕΘ να έχει συντελεστή 3 για κάθε ημέρα του αγώνα.

Έτσι οι μόνη διαφορά σε σχέση με το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος θα είναι ο συντελεστής για το Ράλλυ ΔΕΘ και η προσμέτρηση στην κατηγορία 2000 κ.ε. και άνω των κλάσεων Α/8 και Ε/12, ώστε να μετέχουν στην βαθμολογία του Μακεδονικού Κυπέλλου.

Σημαντική απώλεια αποτελεί όμως η αποχώρηση του χορηγού "MOTUL - Χαμπής" που πρόσφερε οικονομική στήριξη στα μέλη του ΣΟΑΑΒΕ εδώ και πολλά χρόνια. Φέτος λοιπόν δε θα βλέπουμε τα αυτοκόλλητα της MOTUL σε τόσα αγωνιστικά αυτοκίνητα που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.