Στην πίστα Drive Park της Θεσσαλονίκης διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο ο δεύτερος γύρος του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καρτ. Η λίστα των συμμετοχών στις πέντε κατηγορίες απαριθμεί εξήντα πέντε οδηγούς, απόδειξη ότι το πρωτάθλημα καρτ διατηρεί αναλλοίωτη την έντονη δυναμική του.  



Στην Μίνι το παρόν θα δώσουν δεκαεπτά οδηγοί, χαρίζοντας πάλι στην κατηγορία τον άτυπο τίτλο της πιο δημοφιλούς του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Από αγωνιστικής πλευράς ο Αλέξανδρος Ντριο της PRT και ο Χρήστος Σαγανάς της Athens Kart Shop αναμένεται να συνεχίσουν την μεγάλη μάχη που έκλεψε την παράσταση στην πρεμιέρα στις Αφίδνες. Οι δυο νεαροί ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας αφού στον πρώτο γύρο ήταν κυριολεκτικά αχώριστοι και τελικά μοιράστηκαν τα πάντα. Ισοβαθμία όμως υπάρχει ανάμεσα και στους δυο διώκτες τους, τον Μάρκο Ψαλτάκη και τον Νίκο Καϊάφα της Grillakis Racing, που μαζί με τον Θεσσαλονικιό Στέφανο Ευμορφόπουλο της Speed Force καλούνται να μπουν σφήνα στο δίδυμο Ντριο και Σαγανά ώστε να ψαλιδίσουν την απόσταση που τους χωρίζει από το ρετιρέ της βαθμολογίας.

Στην KF3 ο Αλέξανδρος Δαριβιανάκης έχει το ψυχολογικό προβάδισμα μετά τη διπλή του νίκη στις Αφίδνες. Όμως αυτή τη φορά ο νεαρός Ηρακλειώτης της Zanardi Hellas θα έχει να αντιμετωπίσει τον περσινό πρωταθλητή Χρήστο Κουτσοδήμο που έχασε την πρεμιέρα λόγω πυρετού. Ο Κουτσοδήμος ξεκίνησε από αυτή την πίστα την αντεπίθεση του πέρυσι και σίγουρα θα εύχεται να πετύχει κάτι ανάλογο και φέτος. Ανάκαμψη επειγόντως αναζητά και ο ομόσταυλος του στην Grillakis Racing Φίλιππος Καλέσης, ενώ αντίθετα ο Γιάννης Κελεσίδης της PRT στοχεύει στην πρώτη του νίκη μετά από δυο βάθρα στο Kartodromo. Μέσα στην μάχη της κορυφής αναμένονται να είναι ο έτερος οδηγός της Zanardi Hellas, Δημήτρης Βασιλέρης και ο Νίκος Ζερβάκος της Athens Kart Shop. Τέλος, με ενδιαφέρον αναμένεται η πρόοδος των νέων στην κατηγορία Στέλιου Σαγανά της Athens Kart Shop και Στράτου Κυρλαγκίτση της Grillakis Racing.

Στην KF2 οι συμμετοχές είναι έντεκα και φυσικά φαβορί δεν είναι άλλος από τον πρωταθλητή και κυρίαρχο του πρώτου γύρου Παύλο Ξυνό της Athens Kart Shop. Μεγάλος του αντίπαλος αναμένεται να είναι ο Σερραίος οδηγός της PRT Βασίλης Κοτέογλου, ενώ ρόλο στην μάχη της κορυφής θα έχει ο ανεβασμένος Αλέξανδρος Ποιμενίδης της Zanadri Hellas. Δυναμική προβλέπεται και η πρώτη εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα των Θεσσαλονικιών Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη (PRT), Γιώργου Καρακούλα (Thessaloniki Kart Shop) και Αντώνη Μπουραντά (Grillakis Racing). Τέλος, ο νέος στην κατηγορία Λευτέρης Κυδωνάκης της MR Karting θα προσπαθήσει να επαναλάβει το βάθρο της πρεμιέρας, ενώ ο επίσης rookie Νίκος Κομνός της Grillakis Racing θα επιδιώξει να μαζέψει τους πρώτους του βαθμούς.

Στην ΚΖ2 ο Μανώλης Τζαμαριαδάκης μπορεί να πέτυχε το απόλυτο στην πρεμιέρα, όμως ο Μιχάλης Κ. Χαλκιόπουλος της Silk Oil Racing με την pole position του έδειξε ότι θα είναι απειλή για τον έμπειρο Χανιώτη οδηγό της Zanardi Hellas. Εξίσου υπολογίσιμοι στην μάχη της νίκης θα είναι ο φαντάρος Παρασκευάς Σκιντζής και ο άτυχος στο Kartodromo Κωνσταντίνος Γκόντζος της VK Performance, ενώ ο παράγοντας έδρα θα είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του Θεσσαλονικιού Γιάννη Παπαρέγκα.

Τέλος, στην Εθνική 125 δώδεκα οδηγοί θα στηθούν στο grid. Μπορεί ο Αναστάσιος Μπέκος της Maranello Kart Hellas να πανηγύρισε δύο νίκες στην πρεμιέρα, όμως η Μαρία Ορφανίδου της VK Performance θα επιδιώξει να αντιστρέψει τους ρόλους αυτή τη φορά. Στην μάχη αναμένεται να είναι ο περυσινός νικητής του αγώνα της Θεσσαλονίκης Γιάννης Τζέκος της Thessaloniki Kart Shop καθώς και ο έτερος οδηγός της Maranello Kart Hellas, Ηλίας Λαντζής. Τέλος, προσδοκίες για κάτι καλύτερο από το διπλό βάθρο του πρώτου γύρου θα έχει ο Λευτέρης Μυλωνάς της Speed Force.

pdf Πίνακας συμμετοχών