Επιστροφή στη δράση αυτό το Σαββατοκύριακο για τους οδηγούς του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καρτ με τον τρίτο γύρο του θεσμού στην πίστα των Σερρών. Αυτή τη φορά οι κατηγορίες που θα αγωνιστούν θα είναι τέσσερις αφού η Εθνική 125 δεν έχει στο πρόγραμμα της το ταξίδι στις Σέρρες ενώ οι οδηγοί που θα δώσουν το παρόν θα είναι πενήντα ένας. 


Στην Μίνι οι συμμετοχές είναι δεκαέξι και δεν υπα΄ρχουν ιδιαίτερες απουσίες. Μετά τις δυο νίκες του στην Θεσσαλονίκη ο Αλέξανδρος Ντριο της PRT (57 βαθμοί) πήρε προβάδισμα οκτώ βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας από τον μεγάλο του αντίπαλο Χρήστο Σαγανά της Athens Kart Shop. Μαζί τους στο κυνήγι της νίκης αναμένεται να βρεθεί ο ανεβασμένος Στέφανος Ευμορφόπουλος της Speed Force που στον προηγούμενο γύρο έφτασε μια ανάσα από την πρώτη του φετινή επιτυχία. Επίσης, πάντα υπολογίσιμο είναι το δίδυμο της Grillakis Racing, Μάρκος Ψαλτάκης και Νίκος Καϊάφας που ακολουθούν τους Ντριο και Σαγανά στη βαθμολογία με 35 και 33 βαθμούς αντίστοιχα.

Στην KF3 ο περσινός πρωταθλητής Χρήστος Κουτσοδήμος της Grillakis Racing μπορεί να πήρε νίκες και εντυπώσεις στη Θεσσαλονίκη, όμως βαθμολογικά απέχει αρκετά από το ρετιρέ της βαθμολογίας. Εκεί συνεχίζει μεν να βρίσκεται ο Ηρακλειώτης Αλέξανδρος Δαριβιανάκης της Zanardi Hellas με 42 βαθμούς, αλλά μετά την ατυχία του στον τελευταίο αγώνα νοιώθει την καυτή ανάσα του σταθερού Γιάννη Κελεσίδη της PRT που έχει 35 βαθμούς στο ενεργητικό του. Από κοντά, με 31 βαθμούς, ακολουθεί ο έτερος οδηγός της Zanardi Hellas, Δημήτρης Βασιλέρης, που μετά από δυο δεύτερες θέσεις δείχνει έτοιμος για την πρώτη του νίκη φέτος. Συνολικά σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν δεκαπέντε συμμετοχές.

Στην KF2 η κορυφή της βαθμολογίας έχει πάρει φωτιά με πέντε βαθμούς να χωρίζουν τέσσερις οδηγούς! Πρωτοπόρος με 39 βαθμούς είναι ο πρωταθλητής Παύλος Ξυνός της Athens Kart Shop όμως οι ευχάριστες φετινές εκπλήξεις που ακούν στα ονόματα Λευτέρης Κυδωνάκης (MR Karting, 36 βαθμοί) και Αλέξανδρος Ποιμενίδης (Zanadri Hellas, 35 βαθμοί) βρίσκονται σε απόσταση βολής. Το καρέ συμπληρώνει ο Βασίλης Κοτέογλου της PRT (34 βαθμοί) που έχει στις Σέρρες το πλεονέκτημα του παράγοντα έδρα. Επίσης, στους διεκδικητές της νίκης συγκαταλέγονται οι Γιώργος Νικητίδης (Speed Force) και Αντώνης Μπουραντάς (Grillakis Racing) που προέρχονται από εξαιρετικές εμφανίσεις στον προηγούμενο γύρο καθώς και ο πάντα υπολογίσιμος Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης της PRT.

Τέλος, στην ΚΖ2 ο Χανιώτης Μανώλης Τζαμαριαδάκης της Zanardi Hellas έχει εδραιωθεί στην κορυφή της βαθμολογίας με 42 βαθμούς παρά τη διπλή νίκη του Θεσσαλονικιού Γιάννη Παπαρέγκα εντός έδρας. Ο οδηγός της Team Senna ισοβαθμεί στους 34 βαθμούς με τον Μιχάλη Κ. Χαλκιόπουλο της Silk Oil Racing με τον νεαρό από την Ρόδο να αναζητά να μετουσιώσει επιτέλους τις εξαιρετικές επιδόσεις του στα χρονομετρημένα σε νίκες. Σε ρόλο outsider αλλά εξίσου υπολογίσιμοι αναμένεται να είναι ο Σερραίος Αρίστος Συμεωνίδης, ο Ραφαήλ Ορφανίδης της Mistral Electronics Racing και ο Κωνσταντίνος Γκόντζος της VK Performance.