13η Δεξιοτεχνία Κοζάνης Ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης διοργάνωσε τη 13η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτου την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 στο χώρο του Δημόσιου ΚΤΕΟ Κοζάνης στη Λευκόβρυση.
Ο αγώνας συγκέντρωσε 24 συμμετοχές, τις περισσότερες φέτος για Δεξιοτεχνία του Επάθλου Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος όπου και προσμετρά. Το παρόν έδωσαν οι πρωταγωνιστές των Δεξιοτεχνιών από Θεσσαλονίκη μέχρι την Ορεστιάδα αλλά και πολλοί τοπικοί οδηγοί.
Στον αγώνα πραγματοποιήθηκαν τρία σκέλη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για μεγαλύτερη μάχη στους οδηγούς.
13η Δεξιοτεχνία Κοζάνης
13η Δεξιοτεχνία Κοζάνης
13η Δεξιοτεχνία Κοζάνης
13η Δεξιοτεχνία Κοζάνης

Ταχύτερο χρόνο ημέρας πραγματοποίησε ο Δημήτρης Καρατσομπαλίδης με Peugeot 106 στο 1:13,29 και πήρε τη νίκη στην πρώτη κατηγορία. Στη δεύτερη θέση ήταν ο τοπικός Χρήστος Καραμούζας με Toyota Starlet και χρόνο 1:19,10 και τρίτος ο Γιώργος Φουρκαλίδης με Opel Kadett Cκαι χρόνο 1:22,13.
Για έξι δέκατα, ο Χρήστος Χατζημίσιου με Mazda MX5 έμεινε στην τέταρτη θέση (1:22,77).

Στη δεύτερη κατηγορία νικητής ήταν ο Πασχάλης Ζεϊμπέκης με Opel Kadett (1:19,35), δεύτερος ο Χρήστος Μούτσος με Nissan 200SX (1:30,25) και στην Τρίτη θέση η Αντωνία Αμπατζίδου με BMW Z3 (1:42,22) η οποία ανέβηκε στο βάθρο και για την απονομή της πρώτης γυναικείας συμμετοχής.

Στην τρίτη κατηγορία που συγκέντρωσε και τις περισσότερες συμμετοχές του αγώνα, νικητής ήταν ο Γιώργος Σαλωνίδης που σημείωσε το δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας 1:13,33 με Opel Ascona, μόλις 4 δέκατα διαφορά από τον Καρατσομπαλίδη! Δεύτερος ανέβηκε στο βάθρο ο Απόστολος Προδρομίδης με χρόνο 1:15,85 και τρίτος ο Θεόκλητος Καρυπίδης (1:19,20) όλοι με Opel Ascona. Έξι δέκατα πιο πίσω τερμάτισε πανάξια ο Χαράλαμπος Ραφαηλίδης αφού αντιμετώπισε με επιτυχία τα μηχανικά προβλήματα που είχε στο Opel Astra και σημείωσε αυτό το χρόνο στο 3ο πέρασμα!

Στην απονομή των οδηγών του ΣΜΑΚ πρώτος ήταν ο Καραμούζας, δεύτερος ο Γιάννης Γυφτάκης με Opel Ascona (1:27,08) και τρίτος ο Μιχάλης Χατζημανώλης με Opel Kadett (1:31,13).

Το πρόγραμμα της ημέρας κύλισε γρήγορα χωρίς καθυστερήσεις και με ελάχιστα μηχανικά προβλήματα ενώ στις απονομές παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος καθώς και ο Εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Χάρης Κάτανας.

Ο ΣΜΑΚ θέλει να ευχαριστήσει την Τροχαία Κοζάνης, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας, το Express ΚΤΕΟ Κοζάνης, την OK Music, τους χορηγούς και τα στελέχη του ΣΜΑΚ για ακόμα μια διοργάνωση. 

pdf Τελικά αποτελέσματα