Αναγνωστάκης - Καμπέρη Όπως θα θυμάστε, στο Ράλλυ Θερμαϊκού, το πλήρωμα των Αναγνωστάκη - Καμπέρη αποκλείστηκε από τα τελικά αποτελέσματα σχετικά με τους κανονισμούς εξωτερικής βοήθειας. Το πλήρωμα έκανε έφεση στην απόφαση των αγωνοδικών του Ράλλυ Θερμαϊκού και δικαιώθηκε.
Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση.


ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΦΕΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ – ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΕΡΗ
ΚΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΩΝΟΔΙΚΩΝ
(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ)

Το Εθνικό Δικαστήριο Εφέσεων, αμέσως μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, αφού έλαβε υπ’ όψιν όλα τα έγγραφα της δικογραφίας και συγκεκριμένα την από 7/4/08 έφεση του κ. Αναγνωστάκη και της κα Καμπέρη, την αναφορά του κ. Δ.Μπαλτουμά, Προέδρου Οργανωτικής επιτροπής του 37ου Ράλλυ Θερμαϊκού, την απόφαση Αγωνοδικών, τις έγγραφες αναφορές των κ.κ. Νικολάου Κουτσμανή, Γεωργίου Πάζη, Γιάννη Παρασκευά και Λυσίμαχου Ρουστέμη, την επιστολή που απέστειλε η Οργανωτική επιτροπή του αγώνα μετά από γενομένη κλήση της, με την οποία δηλώνει ότι αδυνατεί να παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς και την παράσταση του κ. Αναγνωστάκη και της κα Καμπέρη ενώπιον του Εθνικού Δικαστηρίου Εφέσεων, συσκέφθηκε με την συμμετοχή μόνο των μελών του, και κατέληξε στην ακόλουθη απόφαση:

1. Επειδή η όλη καταγγελία του Προέδρου της Οργανωτικής επιτροπής του 37ου Ράλλυ Θερμαϊκού κ. Μπαλτουμά υπήρξε αόριστη, πρωταρχικά καθόσον δεν αναφέρονται εις αυτήν τα ονόματα των καταγγελλόντων είτε αγωνιζομένων είτε θεατών.
2. Επειδή τόσο από τα έγγραφα στοιχεία, όσο και από τις καταθέσεις των εκκαλούντων και των μαρτύρων δεν προέκυψε οποιασδήποτε φύσεως βοήθεια εκ μέρους των επιβατών του αυτοκινήτου, κα Αναγνωστάκη και κ. Ρουστέμη, προς το αγωνιστικό αυτοκίνητο, είτε στην διαδρομή του αγώνα, είτε στον χώρο του service park.
3. Επειδή δεν ελέγχθηκε το αυτοκίνητο από την οργάνωση ως προς την ύπαρξη ανταλλακτικών, εργαλείων κλπ.
4. Επειδή σύμφωνα με τις έγγραφες αναφορές των κ.κ. Κουτσμανή, Πάζη, Παρασκευά και Ρουστέμη προέκυψε ότι η κα Αναγνωστάκη και ο κ. Ρουστέμης δεν εκτέλεσαν χρέη μηχανικού στο χώρο του service park.
5. Επειδή σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Ράλλυ, άρθρο 12.2.5, απαγορεύεται τα άτομα που εκτελούν χρέη μηχανικού στα service parks, να κυκλοφορούν στη διαδρομή του αγώνα. Επίσης απαγορεύεται η κυκλοφορία οποιουδήποτε αυτοκινήτου σέρβις ή κοινού αυτοκινήτου, που φέρει ανταλλακτικά, καύσιμα, ελαστικά, εργαλεία κλπ. Όπως όμως από τα προεκτεθέντα προέκυψε, δεν συντρέχει εν προκειμένω παράβαση του εν λόγω άρθρου.

Για τους λόγους αυτούς, το Εθνικό Δικαστήριο Εφέσεων ομόφωνα
- Δέχεται τυπικά την Έφεση
- Δέχεται ουσιαστικά αυτή
- Διατάσσει την διόρθωση των αποτελεσμάτων του αγώνα, κατατάσσοντας το πλήρωμα με αριθμό συμμετοχής 25 Αναγνωστάκης – Καμπέρη στην θέση που τερμάτισε.
- Διατάσσει την επιστροφή του παράβολου έφεσης
- Παραγγέλλει την δημοσίευση της απόφασης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γ. ΚΑΘΑΡΕΙΟΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ
Ν. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ Σ. ΓΡΟΣΟΜΑΝΙΔΗΣ

Αγία Παρασκευή 16/4/2008