Αγαπητοί φίλοι-συναθλητές, αν και η απόφαση για τη χρήση καυσίμου από συγκεκριμένο προμηθευτή με χαμηλό κόστος και ‘άρα εύκολα ελεγχόμενο μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, αναγνωρίσαμε άμεσα τις δυσκολίες που υπήρχαν στην εφαρμογή του στο συγκεκριμένο πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Οι δυσκολίες αυτές μας οδήγησαν στο να ζητήσουμε μέσω του απεσταλμένου μας στην ΕΠ.Α τρίμηνη αναβολή του μέτρου για να υπάρξει χρόνος προσαρμογής για όλες τις πλευρές και των αγωνιζομένων αλλά και των τεχνικών εφόρων που θα κάνουν τους ελέγχους.

Η πρότασή μας για αναβολή δεν έγινε δεκτή γιατί η ηγεσία της ΕΠ.Α βρισκόταν σε διαπραγμάτευση με εταιρεία καυσίμων για αποκλειστική παροχή σε όλους τους αγώνες.
Δυστυχώς η διαπραγμάτευση δεν κατέληξε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και η ΕΠ.Α ανέβαλε το μέτρο μέχρι τον Σεπτέμβριο δεσμευόμενη όμως για συνεχείς ελέγχους στα καύσιμα βάσει του ισχύοντος μέχρι τώρα κανονισμού, για τους οποίους διερευνήσαμε τον τρόπο εργαστηριακής μελέτης των δειγμάτων ούτως ώστε να γίνεται ουσιαστική εφαρμογή του J252.
Εμείς πιστεύουμε σε αυτό το μέτρο για λόγους υγιούς συναγωνισμού, οικονομικούς αλλά και περιβαλλοντικούς και ελπίζουμε ότι οι αγώνες μετά τον Σεπτέμβριο θα διεξάγονται με αυτές τις συνθήκες.

Το Δ.Σ. ΣΟΑΑ


 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΘΕΑ/ΕΠΑ

 

Η ΕΠΑ/ΕΘΕΑ ανακοινώνει ότι επειδή δεν ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις ώστε να εξασφαλισθεί ενιαίος προμηθευτής καυσίμων στους αγώνες, αναστέλλει έως την 1η Σεπτεμβρίου 2011 την υποχρεωτική χρήση στους αγώνες  Super αμόλυβδης βενζίνης.
Έως τις 31 Αυγούστου 2011 ισχύει η παράγραφος 9.1 του άρθρου 252 του J 2011. ( εγκύκλιος 11/2011 άρθρο 15).