Πλούσιο σε εκδηλώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται. Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης διοργανώνει το 40ο Ράλλυ Θερμαϊκού, αγώνα που προσμετρά στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος και έχει συγκεντρώσει 28 συμμετοχές. Η έδρα του αγώνα είναι στην Αρναία όπου θα γίνει η εκκίνηση το Σάββατο το απόγευμα και θα ακολουθήσει γιορτή που έχει οργανωθεί για τα 40 χρόνια του αγώνα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ και φυσικά στην ιστοσελίδα του ΑΟΘ

Ο πρώτος πρωταθληματικός αγώνα για το καρτ είναι αυτό το Σαββατοκύριακο στο Kartodromo των Αφιδνών υπό τη διοργάνωση της Start Line. Ο αγώνας έχει συγκεντρώσει 44 συμμετοχές σε τρεις κατηγορίες και θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί της Κυριακής. Νέα πρόσωπα και νέοι συνδυασμοί θα προσφέρουν και φέτος πλούσιο θέαμα σε ένα θεσμό που εκτός από σχολείο για τους μικρούς οδηγούς είναι μια μορφή έντονου συναγωνισμού για τους μεγαλύτερους. Αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν εδώ καθώς και στην ιστοσελίδα της Start Line.

Παράλληλα ξεκινά και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων με την Ανάβαση Σχίνου που φέτος μεταφέρθηκε πολύ νωρίτερα στο πρόγραμμα. Οι συμμετοχές ανέρχονται στις 55 και το Σάββατο θα γίνουν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά με τρία περάσματα, ενώ από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσουν τα δύο περάσματα του αγώνα. Η διοργάνωση είναι της ΠΑΛΜΑ και η διαδρομή είναι τεχνική με λίγες στροφές αλλά φαρδύ δρόμο και μεγάλες ταχύτητες. Ξεκινά από τον οικισμό Σχίνου και συνεχίζει προς τα χωριά Πίσια – Περαχώρα με τον τερματισμό να είναι λίγο πριν την είσοδο των Πισίων. Πληροφορίες για την 2η Ανάβαση Σχίνου μπορείτε να βρείτε εδώ καθώς και στην ιστοσελίδα της ΠΑΛΜΑ.

Αναλυτικά αποτελέσματα για τους δύο πρωταθληματικούς αγώνες θα υπάρχουν στο www.ethea-live.gr. Ενημέρωση για τα αποτελέσματα και των τριών διοργανώσεων καθώς και φωτογραφίες θα υπάρχουν το βράδυ της Κυριακής στο www.omae-epa.gr.