niorashistothumb.jpg

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συμμετοχή της ''Nioras Racing Team'' και της Υδρογείου Ασφαλιστικής στο ΄΄10ο Mercedes-Benz Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις΄΄.

Η ''Nioras Racing Team'' και η Υδρόγειος Ασφαλιστική επέστεψαν στις ειδικές διαδρομές συμμετέχοντας με επιτυχία στο ΄΄10ο Mercedes-Benz Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις΄΄ που προσμετρούσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων. Ο αγώνας που ήταν χωρισμένος σε δύο σκέλη - ασφάλτινο και χωμάτινο - διεξήχθη στις 6-7 και 8 Μαΐου σε αγαπημένες από τους οδηγούς και τους θεατές ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας με κέντρο τα Καμένα Βούρλα.

 

Μετά την πανηγυρική εκκίνηση στη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, το ενδιαφέρον όλων μεταφέρθηκε στις ασφάλτινες και χωμάτινες ειδικές διαδρομές του αγώνα, με τις τρείς νυχτερινές ειδικές της πρώτης ημέρας να κλέβουν την παράσταση.

Οι Γρηγόρης Νιώρας - Κώστας Κακαλής συμμετείχαν και στα δύο σκέλη του 3ήμερου αγώνα στην κατηγορία Sporting οδηγώντας ένα πισωκίνητο Toyota Starlet 1,3 του 1981 βαμμένο στα χρώματα της Υδρογείου Ασφαλιστικής. Η συμμετοχή εκμεταλλευόμενη της εμπειρία της και την αξιοπιστία του Starlet κατάφερε να κινηθεί ταχύτατα στις ειδικές διαδρομές γράφοντας πολύ καλούς χρόνους, που την έφεραν μπροστά από πολλές συμμετοχές με σημαντικά ισχυρότερα αυτοκίνητα.

Η 1η θέση στην κατηγορία 3 D1 που συμμετείχαν και η 19η Γενικής στον ασφάλτινο αγώνα πιστοποιεί την ταχύτητα και την αξιοπιστία της ομάδας, ενώ στο χωμάτινο αγώνα τερμάτισαν στη 2η θέση της κατηγορίας 3 D1 και στη 14 Γενικής με ένα αυτοκίνητο που υστερούσε σε δύναμη του ανταγωνισμού.

 

Η ''Nioras Racing Team'' θέλει να ευχαριστήσει την Υδρόγειο Ασφαλιστική, τα Λιπαντικά Do Lube, το site αυτοκινήτου www.PeriTroxon.gr και τον παλιό αγωνιζόμενο Γιάννη Στεφάνου που είχε την ευθύνη της προετοιμασία και την μηχανική υποστήριξη του αυτοκινήτου, για την για την βοήθειά τους στο ΄΄10ο Mercedes-Benz Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις΄΄.

Επόμενος στόχος της ''Nioras Racing Team'' είναι η συμμετοχή της στο 32ο Ράλλυ Κένταυρος με το γνωστό σε όλους μας SUBARU Impreza της ομάδας Ν, με το οποίο θα συμμετέχουν και στο Ράλλυ Ακρόπολις, που επανέρχεται δυναμικά στο πρόγραμμα του WRC μετά από την απουσία ενός έτους. Ο εθνικός μας αγώνας θα συγκεντρώσει όπως πάντα το ενδιαφέρον όλων των ομάδων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ αφού αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς και αγαπημένους αγώνες του WRC. Η εκκίνηση θα δοθεί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολις ενώ το κέντροo του αγώνα θα είναι για μία ακόμα φορά το Λουτράκι. Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδικές διαδρομές στην Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο ενώ νέα στοιχεία αποτελούν η νυχτερινή ειδική Νέα Πολιτεία της δεύτερης ημέρας και η «Power Stage» Νέο Λουτράκι της τρίτης ημέρας που θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση σε όλο τον κόσμο.