Με το βλέμμα στην επόμενη χρονιά βρίσκεται από σήμερα και επίσημα το Ράλλυ Ακρόπολις, αφού λίγο νωρίτερα, σε συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου της FIA που έλαβε χώρα στο Παρίσι, ανακοινώθηκαν οι 13 χώρες που θα συνθέσουν το Πρωτάθλημα του επόμενου έτους, αναμεσά τους και η Ελλάδα. Το συμβούλιο έβαλε τέλος στα σενάρια που έκαναν λόγο για είσοδο νέων χωρών στο Πρωτάθλημα και συγκεκριμένα της Νοτίου Αφρικής και της Βραζιλίας, οι οποίες θα κληθούν πρώτα να διοργανώσουν αγώνα σαν υποψήφιες για την ενταξή τους το 2014.

Απο εκεί και πέρα, το 2013 θα είναι μια "επανάληψη" της φετινής χρονιάς, με μόνη αλλαγή τη διεξαγωγή του Ράλλυ Αυστραλίας στη θεση αυτού της Νέας Ζηλανδίας, κάτι που ούτως η άλλως ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια.

Με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων να αναμένεται να ανακοινωθούν μόλις οριστικοποιηθούν και άλλα πρωταθλήματα, οι χώρες στις οποίες θα "ταξιδέψει" το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ το 2013, με αλφαβητική σειρά είναι οι εξής: Αργεντινή, Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Μεξικό, Μεγάλη Βρετανία, Μόντε Κάρλο, Πορτογαλία, Σουηδία, και Φινλανδία.

acropolisrally.gr