Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το διήμερο δοκιμών που είχαν προγραμματίσει αρκετές ομάδες ενόψει του Ράλλυ Ακρόπολις. Αρχικά, η Peugeot δοκίμασε το νέο Peugeot 208 R5, το οποίο κατάφερε τελικά να λάβει την απαραίτητη ομολογκασιόν προκειμένου να συμμετέχει στον εθνικό μας αγώνα. Τόσο ο Breen, όσο και ο Abbring δοκίμασαν το νέο τους όπλο στις χωμάτινες και στις ασφάλτινες ειδικές της Περαχώρας. Κάνοντας λίγα, αλλά ουσιαστικά περάσματα, οι δύο οδηγοί ανυπομονούν να ριχθούν στη μάχη με το χρόνο το προσεχές Σαββατοκύριακο. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Ελλάδα 208 θα πατήσει για πρώτη φορά χώμα σε επίσημο αγώνα και ευχή των δύο οδηγών της είναι να μην αντιμετωπίσει προβλήματα νεότητας.  
Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Skoda με τους Lappi και Wiegand δείχνει αποφασισμένη για τη νίκη. Ο Φινλανδός στη χωμάτινη διαδρομή, πετούσε στην κυριολεξία, αποδεικνύοντας πως θα είναι ένας από τους διεκδικητές της νίκης. Από την άλλη, ο Sepp θα παλέψει για μία θέση στο βάθρο σε έναν άγνωστο γι’ αυτόν αγώνα.

Δοκιμές πραγματοποίησαν και αρκετοί ιδιώτες, προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα για τον απαιτητικό αγώνα. Εντυπωσιακός ήταν τόσο στο χώμα, αλλά και στην άσφαλτο ο 4 φορές πρωταθλητής Πολωνίας, Kajetan Kajetanowicz, ο οποίος μετά την ατυχία στην Αυστρία και την τέταρτη θέση στη Λετονία, δείχνει ορεξάτος και ικανός για το κάτι παραπάνω.

Ο Τσέχος Tarabus δοκίμασε το Skoda Fabia S2000 και έδειξε αρκετά επιθετικός τόσο στις χωμάτινες, όσο και στις ασφάλτινες ειδικές. Στόχος του είναι να πιέσει το Σάββατο και να βγει αλώβητος από το δεύτερο σκέλος, καθώς το χώμα δεν είναι και το αγαπημένο του τερέν. Να τονίσουμε πως αυτή του θα είναι μία από τις σπάνιες εμφανίσεις που κάνει στο χώμα.

Ο Σερδερίδης δοκίμασε αρκετά στο Ford Fiesta R5, έδειξε να απολαμβάνει την οδήγηση στο χώμα, ενώ σήμερα στην άσφαλτο έδειξε σαφώς πιο έμπειρος και έτοιμος να τρέξει για πρώτη φορά στον αγώνα της πατρίδας του.

Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τους προαναφερθέντες, οι R. Consani και B. Magalhaes με Peugeot 207 S2000 αρκέστηκαν σε λίγα περάσματα, με τους δύο οδηγούς της να στοχεύουν σε τερματισμό στην πρώτη εξάδα. Μάλιστα, ο Πορτογάλος είχε και μια άτυχη στιγμή, καθώς το Peugeot άρπαξε φωτιά, η οποία όμως σβήστηκε άμεσα, χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

Στην περιοχή της Μάνδρας, οι Τσέχοι Tlustak, Orsak και Hudec δοκίμασαν τα όπλα τους στις χωμάτινες συνθήκες, όπου δεν είναι τόσο έμπειροι και δήλωσαν πανέτοιμοι για τον αγώνα.

Τέλος, ο Ουκρανός Pushkar, που είναι ένας από τους διεκδικητές της νίκης έκανε τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο Mitsubishi Lancer Evo 10 και δηλώνει ανυπόμονος να ριχθεί στη μάχη, σε έναν θρυλικό αγώνα.

Οι προ-Ακροπολικές δοκιμές έλαβαν τέλος και πλέον όλοι ανυπομονούμε να φτάσει το πρωί της Παρασκευής και η έναρξη του Qualifying. Όλοι πρέπει να ανεβούμε στα βουνά και να στηρίξουμε τον εθνικό μας αγώνα. Το άφθονο θέαμα είναι βέβαιο!