konstantinou_cover.jpg Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή του Ελληνικού πληρώματος στο αγώνα της Βουλγαρίας που προσμετρούσε στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Ράλλυ, το R40 είχε την ευκαιρία να βρεθεί με το πλήρωμα όπου και μας περιέγραψαν τις εμπειρίες τους και τις εντυπώσεις τους από τον αγώνα. Ας δούμε τι μας είπαν…
konstantinou_top2.jpg
Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή του Ελληνικού πληρώματος στο αγώνα της Βουλγαρίας που προσμετρούσε στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Ράλλυ, το R40 είχε την ευκαιρία να βρεθεί με το πλήρωμα όπου και μας περιέγραψαν τις εμπειρίες τους και τις εντυπώσεις τους από τον αγώνα. Ας δούμε τι μας είπαν…

Χρήστος Κωνσταντίνου (Χ.Κ)

konstantinou.jpg

bulgaria_129.jpg

bulgaria_306.jpg


  R40: Χρήστο, πως αποφασίστηκε η συμμετοχή σας στον αγώνα της Βουλγαρίας; Ήταν κάτι που υπήρχε στο μυαλό σου αρκετό καιρό ή ήταν απόφαση εν θερμώ; Και με ποιο σκεπτικό;

Χ.Κ.: H απόφαση πάρθηκε περίπου πριν από ένα χρόνο. Τα κριτήρια αρκετά. Αρχικά ότι είναι ένας αγώνας του ERC σε πολύ κοντινή απόσταση με μεγάλες ε.δ.. Αποφάσισα λοιπόν να θυσιάσω κάποιους Ελληνικούς αγώνες ώστε να συμμετέχω εκεί. Το έκανα θέμα στον Δημήτρη που είναι πολύ καλός συνοδηγός αλλά και φίλος και πήγαμε για να περάσουμε καλά.

R40: Γεγονός λοιπόν η συμμετοχή και επιτυχημένο θα πρόσθετα. Πως σου φάνηκε ο αγώνας; Εννοώ οργανωτικά και από ενδιαφέρον των ε.δ..

Χ.Κ.: Οργανωτικά ο αγώνας ήταν σχεδόν τέλειος. Το μόνο «μαύρο» σημείο για μας ήταν όταν την 1η μέρα ζητήσαμε 2λεπτο γιατί στις μεγάλες ε.δ. προλαβαίναμε τους εμπρός μας και δεν μας δώθηκε. Οδηγικά ο αγώνας είναι φανταστικός. Το οδόστρωμα ήταν πολύ κακό με πολλά σπασίματα και λακούβες αλλά με λίγο καλύτερο κράτημα από ότι οι Ελληνικές ε.δ.. Στο αυτοκίνητο απαιτείται εντελώς διαφορετικό στήσιμο από ότι έχουμε συνηθίσει ενώ επίσης οι ε.δ. είναι φοβερά σχεδιασμένες με πολύ μικρές απλές. Για τον Δημήτρη θα πω απλά ότι ήταν άψογος.

R40: Η επίδοση σου στον αγώνα δέιχνει ότι σε επίπεδο συναγωνισμού, οι Βούλγαροι οδηγοί βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Συμφωνείς με αυτό; Eσένα πως σου φάνηκε;

Χ.Κ.: Γενικά συμφωνώ. Είναι αρκετά υψηλό το επίπεδο τους, χωρίς βέβαια να είμαι και απόλυτα σίγουρος καθώς δεν έχω δει παρακολουθήσει άλλους αγώνες του Βουλγάρικου πρωταθλήματος.

R40: Αν σου λεγα να διαλέξεις 3 παράμετρους από το ράλλυ Βουλγαρίας και το περσυνό ράλλυ Χαλκιδικής ποιες θα ήταν αυτές;

Χ.Κ.: Ράλλυ Βουλγαρίας: Σχεδίαση ε.δ., μικρές απλές, πολύς και ενθουσιώδης κόσμος.

Ράλλυ Χαλκιδικής: Τοποθεσία, φανταστική σαν ιδέα για αγώνα, πολύ μεγάλες απλές.

R40: Το 2010 το ράλλυ Βουλγαρίας πιθανόν να είναι αγώνας στο καλεντάρι του WRC. Πιστεύεις ότι είναι έτοιμοι για αυτό το βήμα;

Χ.Κ.: Φυσικά και είναι έτοιμοι.

R40: Σημαίνει κάτι για το μέλλον η συμμετοχή σου στον αγώνα της Βουλγαρίας; Έχεις κάποια σχέδια για συμμετοχή και σε άλλους αγώνες στο εξωτερικό;

Χ.Κ.: Όχι δεν σημαίνει κάτι αλλά αν έρθουν όλα καλά γιατί όχι να μην ξαναπάμε.

R40: Θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιους ανθρώπους που βοήθησαν αυτή η συμμετοχή να γίνει γεγονός;

Χ.Κ.: Φυσικά. Πρώτον όλα τα παιδιά στο σέρβις. Αυτοί ήταν οι, Καπλατζής Διονύσης, Σιδηρόπουλος Πέτρος, Κεπεγκιόζης Απόστολος, Μπεσλίδης Γιάννης, Αφοι Μπρόζου, Καρματζόγλου Παναγιώτης και Μιχαηλίδης Δημήτρης. Θέλω να πω και κάτι άλλο όμως. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες θεατές που κάναν το ταξίδι στον αγώνα και μας υποστήριξαν. Ήταν πολύ σημαντικό να βλέπουμε την Ελληνική σημαία τόσο μέσα στις ε.δ. αλλά και στον τερματισμό.

 
Δημήτρης Κουμποτής (Δ.Κ)

R40: Πως προέκυψες στο δεξί μπάκετ του Χρήστου; Για πές μας και συ από την δική σου πλευρά.

Δ.Κ : Η σχέση μας είναι φιλική εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης συντηρεί το αγωνιστικό μου ενώ είχαμε κάνει και ακόμα έναν αγώνα μαζί στις Σέρρες το 2006. Η συμμετοχή στο ράλλυ Βουλγαρίας παρουσιάστηκε σαν μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε έναν πολύ ενδιαφέροντα αγώνα στο εξωτερικό και να το συνδυάσουμε και σαν διακοπές με τις οικογένειες.

R40: Εσένα πως σου φάνηκε ο αγώνας; Εύκολος ή δύσκολος;

Δ.Κ : O αγώνας ήταν πολύ δύσκολος για μένα, πρώτον λόγω του μεγάλου μεγέθους και κατά δεύτερον λόγω του ρυθμού που ακολουθεί ο Χρήστος που απαιτεί πολλά από τον συνοδηγό. Επίσης το ότι τρέχαμε τον αγώνα για πρώτη φορά αύξησε ακόμα περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας.

R40: Η οργάνωση του αγώνα πιστεύεις ότι βοηθά την προσέλκυση ξένων συμμετοχών εκτός από αυτόυς που βαθμολογούνται στο ERC; Tί παροχές είχατε εσείς;

Δ.Κ : Οι παροχές της οργάνωσης προς εμάς ήταν δωρεάν διαμονή για το πλήρωμα, χαμηλό κόστος για τα υπόλοιπα δωμάτια που χρειάστηκε η ομάδα, ενώ όλη η ομάδα έμεινε στο ξενοδοχείο που ήταν και το κέντρο του αγώνα. Θετικές οι παροχές αλλά θα μπορούσαν και καλύτερα και έτσι ίσως είχαν και ακόμα περισσότερες συμμετοχές από Ελλάδα!

R40: Θα ήθελες να ξανακάνεις τον αγώνα; Σαν οδηγός;

Δ.Κ : Πολύ χορταστικός αγώνας για οδήγηση και σίγουρα κάθε οδηγός θα ήθελε να κάνει αυτόν τον αγώνα. Να πω όμως και κάτι άλλο. Αυτοί οι αγώνες μπορεί να φαντάζουν για εμάς ως μεγάλοι σε μέγεθος αλλά όπως έχει αποδειχτεί δεν είναι «αγώνες αντοχής» αλλά «παρατεταμένα σπριντ» με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς βαθμού εμπλοκής, προετοιμασίας, και μπάτζετ.

R40: Τα σχέδια σου για το μέλλον;

Δ.Κ : Για φέτος συμμετοχή στο ΔΕΘ και στο Χαλκιδικής. Και αν είμαστε καλά ίσως τον Δεκέμβριο κάποιον αγώνα στο εξωτερικό! (Να διευκρινήσουμε ότι η συνέντευξη έγινε πριν την ανακοίνωση της ματαίωσης του Ράλλυ Χαλκιδικής)

R40: Θα ήθελες και συ να ευχαριστήσεις κάποιουςμε την σειρά σου;

Δ.Κ : Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Χρήστο που μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω αυτήν την καταπληκτική εμπειρία, τον χορηγό μου, το δίκτυο καταστημάτων «Γερμανός» και την οικογένεια μου που αντέχει και με ακολουθεί ακόμα στους αγώνες.
 

koumpotis.jpg

bulgaria_273.jpg

bulgaria_165.jpg


Το R40 θα ήθελε να ευχαριστήσει και τον Χρήστο και τον Δημήτρη για την φιλοξενία τους και τα πολύ ενδιαφέροντα που μας είπαν. Τους ευχόμαστε ότι καλύτερο για την συνέχεια και μακάρι η πολύ πετυχημένη συμμετοχή τους στο ράλλυ Βουλγαρίας να είναι μόνο η αρχή...

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με το πλήρωμα μπορείτε να τους βρείτε στα παρακάτω contacts όπου πολύ πρόθυμα θα μιλήσουν μαζί σας:

Xρήστος Κωνσταντίνου : τηλ:2310-556607, e-mail:
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δημήτρης Κουμποτής : e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

bulgaria_313.jpg