Άκρατος Με καλό καιρό και μάχες ολοκληρώθηκε το 24ο Αττικό Ράλλυ Σπριντ που έγινε την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 στην ειδική διαδρομή "Μαυροσουβάλα". Στον αγώνα συμμετείχαν 64 πληρώματα όμως είχαμε πολλές εξόδους που κόστισαν μόνο σε λαμαρίνες και... χρόνο διεξαγωγής αφού οι διακοπές ήταν στο πρόγραμμα, για παροχή βοήθειας.
Η μάχη της ημέρας ήταν για την νίκη στη γενική κατάταξη μεταξύ των Άκρατου Ι. - Άκρατου Β. με Mitsubishi Evo IX που επικράτησαν για 2,24" των Ζάχου Β. - Ασπρόμουγκου Β. με Citroen C2R2 της κατηγορίας 1600! που είχαν και την άτυπη διάκριση του καλύτερου χρόνου ημέρας με 6:04.97 στο τρίτο σκέλος.

Περιγραφή - Αποτελέσματα

Τον αγώνα άνοιξε η κατηγορία εως 1400 κ.ε. όπου νικητές ήταν οι Σύλλας - Νίκας με Peugeot 106, στη δεύτερη θέση οι Πλατής - 'El Nak Jr' με Toytota Starlet EP60 και διαφορά 16", ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Πολίτης - Μπαλόκας με Toytota Yaris και διαφορά 56" από τους δεύτερους. Η κατηγορία είχε 12 συμμετοχές, μαζί φυσικά με τα τα ιστορικά.

Στα 1600 νικητές ήταν οι Ζάχος - Ασπρόμουγκος που λίγο έλειψε όπως είπαμε να πάρουν και τη νίκη στη γενική κατάταξη. Η διαφορά τους από τους δεύτερους Πλακουτσή - Παναγιωτακόπουλου με Peugeot 205 ήταν 24" και μάλιστα στην πιο πολυπληθή κατηγορία του αγώνα με 26 αυτοκίνητα. Στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Ντόφης - Τσαουσόγλου με Citroen C2R2.

Στην ίδια κατηγορία δόθηκαν διακρίσεις και στα αυτοκίνητα της Ν/2 με τους Πούντο - Πατσό με Peugeot 106 να είναι οι πρώτοι Ν/2 και μάλιστα στην τέταρτη θέση των 1600 κ.ε., δεύτεροι οι Μαυροειδάκος - Ταμπουρατζής με ίδιο αυτοκίνητο και τρίτοι οι Σιμάτος - Βαρουξή με Citroen Saxo N/2.

Στην κατηγορία των δίλιτρων είχαμε μια ακόμα σπουδαία μάχη που κρίθηκε στα δέκατα του δευτερολέπτου. Νικητές αναδείχθηκαν οι Ιερεμίας - Λάππας με Renault Clio που άντεξαν στην αντεπίθεση των Κοπανάκη - Φαρμάκη με Opel Astra G που έχασαν χρόνο στο πρώτο σκέλος. Τελικό αποτέλεσμα ήταν η διαφορά να κλείσει μόλις στα 3 δέκατα του δευτερολέπτου!
Την τρίτη θέση τερμάτισαν οι Κρητικός - Κουκλιαμπής με Peugeot 306 S16.

Στη μεγάλη κατηγορία, εκκίνησαν 4 αυτοκίνητα και πίσω από το νικητή Άκρατο τερμάτισαν οι Μανδρούκας - Τσάδαρης με Porshe 911 RSR (στα χρώματα του Απόλλωνα!) και Τζαμπάζης - Χειράκης με Mitsubishi Lancer Evo X.

Στα πολύ θετικά του αγώνα, ήταν η παρουσία κλασικών αγωνιστικών που κόσμησαν τον αγώνα με την παρουσία και την πορεία τους, οργανωμένα από τον σύνδεσμο ΣΟΑΙΣΤΑ. Ο κόσμος έδωσε το παρόν στον αγώνα που έγινε πολύ κοντά στην πρωτεύουσα και είχε γίνει και πέρυσι ως φιλικός.

Το πιο αρνητικό σημείο ήταν φυσικά οι σοβαρές έξοδοι που είχαν αποτέλεσμα τουμπαρίσματα και μεγάλες ζημιές σε ορισμένα αυτοκίνητα.

pdf Αποτελέσματα σπριντ

pdf Γενική κατάταξη

Όλες οι επιπλέον κατατάξεις κτλ στη σελίδα της λέσχης http://www.ala-racingclub.gr

Φωτογραφίες

Ζάχος Πλακουτσής Ντόφης Πούντος Ιερεμίας Κοπανάκης Κρητικός Σύλλας Μανδρούκας Τσαμπάζης Πλατής Πολίτης