ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ Με μια ωραία αγωνιστική ημέρα αλλά λίγες συμμετοχές ξεκίνησε το Κύπελλο Βορείου Ελλάδας στις Σέρρες. Η ΛΑΜΣ διοργάνωσε το 15ο Σπριντ Σερρών την Κυριακή 26 Μαϊου 2013 στη γνωστή ειδική του Ελαιώνα με νικητές γενικής τους Καραβασίλη - Μηλιάδη με Honda Civic TypeR.
Το πλήρωμα είχε και μια ατυχία αφού μια μπούκα προς το τέλος της διαδρομής στο πρώτο σκέλος τους έκοψε το λάστιχο χωρίς ευτυχώς άλλες συνέπειες.
Ο συναγωνισμός υπήρχε σε δύο μόνο κατηγορίες αφού έτρεχαν μόνο δίλιτρα και 1600αρια.
ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ
ΛIΘΑΡΗΣ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ
ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ
ΛΑΚΗΣ
ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΓΛΟΥ

Στη δεύτερη θέση γενικής τερμάτισαν οι Βαλαβάνης - Καπάρας σε μια ακόμα καλή εμφάνιση της νέας συνεργασίας του πληρώματος, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο οδηγός έτρεξε για πρώτη φορά στην ειδική διαδρομή των Σερρών.
Σε κάθε σκέλος ήταν σχεδόν 10" πίσω από τους πρώτους, ενώ όλοι οι συνδυασμοί κατέβασαν χρόνους στο δεύτερο πέρασμα της ειδικής.

Την τρίτη θέση γενικής και τη νίκη στην F2 πήραν οι νικητές των 1600. Οι τοπικοί Λιθαρής - Μερτίκας συμμετείχαν φέτος με Peugeot 106 ενοικιαζόμενο και πήραν τη νίκη με ευκολία αφού έλειψε το άλλο τοπικό φαβορί.

Τα αδέλφια Δημητρίου είχαν μηχανικό πρόβλημα το Σάββατο και το μόνο που κατάφεραν ήταν να ανέβουν στη ράμπα εκκίνησης, αφήνοντας για δεύτερη χρονιά τους φίλους τους στις Σέρρες χωρίς θέαμα.

Συνεχίζοντας στα δίλιτρα, την τρίτη θέση στην κατηγορία A7 και την 4η γενικής πήραν οι Παυλίδης - Κυρλαγκίτση στον πρώτο αγώνα του Citroen DS3 μετά την σφοδρή έξοδο στο περυσινό Ράλλυ ΔΕΘ.
Τελικά οι επισκευές στην ανάπαυλα του χειμώνα δεν ήταν τόσο μεγάλες και σήμερα ο αγώνας του πληρώματος ήταν χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Στην 4η θέση της κατηγορίας τερμάτισαν οι περυσινοί Κυπελλούχοι στα δίλιτρα.
Οι Μπαξεβανάκης - Μπαξεβανάκης έκαναν έναν αγώνα ένα κλικ κάτω αφού ο πολύπειρος οδηγός δεν αισθάνθηκε άνετα με το αυτοκίνητο στο πρώτο σκέλος.
Στο δεύτερο σκέλος βελτίωσε αισθητά τον χρόνο και κατάφερε να πάρει την θέση από τους Λάκη - Τριανταφυλλίδη (Seat Ibiza) που ακολούθησαν στην 5η θέση της κατηγορίας.

Πιο πίσω τερμάτισε ο Τριχίδης με συνοδηγό για πρώτη φορά το γιο του στη Citroen Xsara που κράτησαν πίσω τους τους Βαϊτσίδη - Τούπα με το Peugeot 306 που και εδώ έχουμε νέο συνοδηγό.

Επιστρέφοντας στα 1600, τη δεύτερη θέση πήραν οι Θεοφανίδης - Πανταζής με καλή εμφάνιση και λίγη ανησυχία για τη θερμοκρασία του μοτέρ στο Peugeot 106 που συντηρεί η Vatsos Rally Team.

Τρίτοι τερμάτισαν οι Διαμαντόγλου - Σαϊνης στον πρώτο τους αγώνα με το Suzuki Ignis που είχε ο Αναγνωστάκης.

Τον αγώνα έκλεισαν οι Ταμπακόπουλος - Τσικογιάννης με Peugeot 205, η μόνη συμμετοχή στα 1400 κ.ε.

Στις εγκαταλείψεις του αγώνα είχαμε τον Κωνταντινίδη που έμεινε από ημιαξόνιο στο πρώτο σκέλος και τον Αγγλόπουλο από βλάβη σαζμάν στο πρώτο σκέλος.

Η λέσχη των Σερρών αξίζει συγχαρητήρια που διοργάνωσε ένα άψογο αγώνα με πολλές παροχές για τα πληρώματα ενώ διοργανώθηκε και πανυγηρική εκκίνηση το βράδυ του Σαββάτου μέσα στην πόλη των Σερρών.
Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να φέρει αρκετό κόσμο στο βουνό αφού λίγοι ήταν σχετικά οι θεατές σε μια πόλη που έχει μεγάλη παρουσία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Επόμενος αγώνας για το Κύπελλο Ράλλυ Βορείου Ελλάδας είναι το Ράλλυ Θερμαϊκού που έχει ήδη ανακοινωθεί και θα γίνει με δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές στις 15-16 Ιουνίου.

 

-> Δείτε τις φωτογραφίες του αγώνα στη R40 Gallery

Πίνακας αποτελεσμάτων