Κωνσταντάρας Παναγιώτης και Παπαργυρόπουλος Στάθης Με μια ξεχωριστή πρωτοβουλία το Driftclub.gr με οδηγούς του, τους Κωνσταντάρα Παναγιώτη και Παπαργυρόπουλο Στάθη κάνει το βήμα παραπέρα και διακρίνεται στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα King Of Europe. Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική ομάδα, που πραγματοποιεί την πρώτη εκτός συνόρων αποστολή της, όχι μόνο η 2η θέση του Παπαργυρόπουλου αλλά και η συνολική παρουσία και των 2 ΑΕ86 που ξεσήκωσαν όλο το Kragujevac.

Περιγραφή

Κωνσταντάρας Παναγιώτης
Παπαργυρόπουλος Στάθης
Παπαργυρόπουλος Στάθης
Παπαργυρόπουλος Στάθης



Μετά και από πρόσκληση των διοργανωτών, οργανωνόμαστε με συνοπτικές διαδικασίες, φορτώνουμε αυτοκίνητα στα τρέιλερ και ξεκινάμε για Kragujevac, στην γειτονική Σερβία. Αφού διανύουμε όλη σχεδόν τη Βουλγαρία, κάτω από συνθήκες καταρακτώδους βροχής, μετά από 18 ώρες ταξίδι, φτάνουμε στη Σερβία όπου μας υποδέχονται με τον καλύτερο τρόπο οι διοργανωτές.

Ξεκουραζόμαστε την Παρασκευή το βράδυ για να σηκωθούμε το πρωί να στήσουμε το stand μας. Όπως βλέπετε από νωρίς τα ελληνικά χρώματα είναι έντονα και φτιάχνουμε ένα πολύ προσελκυστικό περίπτερο που πριν ακόμη μπούμε στην πίστα προσελκύει όλα τα βλέματα

Η προετοιμασία μας, μας στερεί την πρωινή προπόνηση αλλά δεν πτοούμαστε. Στην μεσημεριανή τα αυτοκίνητά μας φτάνουν στην γραμμή της εκκίνησης σε μέσα σε λίγα δεύτερα όλοι καταλαβαίνουν ότι οι Έλληνες ήρθαν για να δώσουν νέο αέρα στο King of Europe. Τάκης και Στάθης οδηγούν οριακά με το καλημέρα και κερδίζουν την εύνοια της κερκίδας.

Αφού έχουν ολοκληρωθεί τα επίσημα περάσματα τα 2 πληρώματα φιγουράρουν στην 2η και 3η θέση για τον Στάθη και τον Τάκη αντίστοιχα με την πρώτη να είναι σε άλλο ένα ΑΕ86 με SR20DET κινητήρα, τον ολλανδό Jasper Kaan, έναν εξαιρετικό οδηγό με πολύ καλό αυτοκίνητο.

Την Κυριακή λοιπόν θα έπρεπε οι 2 οδηγοί μας να υπερασπιστούν τις θέσεις τους και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Η μάχες για την 16άδα έχουν οριστεί και πρώτος μπαίνει ο Τάκης. Ψυχρολουσία αφού προδίδεται από πρόβλημα στο χειρόφρενό του που κολλάει και αποκλίζεται από την επόμενη φάση. Ο Στάθης από την άλλη περνάει διαδοχικά από ένα Ε30 2,5lt, ένα Ε30 Μ3 και ένα Sierra V6 για να φτάσει στον τελικό και να συναντήσει τον Jasper με το AE86.

Εκεί στο πρώτο πέρασμα με τον Jasper μπροστά οδηγώντας εξαιρετικά παίρνει την ισοπαλία 5-5 για να πάει στην επόμενη μάχη με τον ολλανδό να επιτίθεται. Και ενώ όλα ξεκινούν και εξελίσσονται όπως κάθε Έλληνας οπαδός θα ήθελε, μια στροφή πριν το τέλος μια οδηγική υπερβολή τον οδηγεί σε τετ α κε και έτσι χάνει την μάχη του τελικού παίρνοντας την 2η θέση.

Ακόμη και έτσι η επιτυχία είναι μεγάλη και φυσικά η ελληνική σημαία στέκεται για άλλη μια φορά πολύ ψηλά. Η αποστολή αποτελούμενη από τους 2 οδηγούς και τους Μιχελάκο Γιώργο αλλά και Αλέξη Λυχναρά, που χωρίς την βοήθεια και την συμπαράστασή τους δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

(Δελτίο Τύπου)