Γιώργος Κατσίνης Σαρωτικός ήταν ο Γιώργος Κατσίνης στον 3ο γύρο του Formula BMW Talent Cup στην πίστα της Valencia! Ο νεαρός ταξίδεψε το διήμερο 1-2 Αυγούστου στην Ισπανία για μια τετράδα αγώνων και επέστρεψε με συγκομιδή τρεις νίκες και μια δεύτερη θέση, αποτελέσματα που του χάρισαν την πρωτοπορία στη βαθμολογία του θεσμού.
Γιώργος Κατσίνης
Γιώργος Κατσίνης
Οι άγριες διαθέσεις του Κατσίνη φάνηκαν από τις επιδόσεις του στις τέσσερις περιόδους χρονομετρημένων δοκιμών που καθόρισαν τη σειρά εκκίνησης των αγώνων. Οι τρεις pole positions και η μια δεύτερη θέση τον έβαλαν στη θέση του μεγάλου φαβορί για τους αγώνες του διημέρου. Πράγματι, στην πρώτη αναμέτρηση ο Κατσίνης δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβάλει τον ρυθμό του και να κερδίσει άνετα. Στη δεύτερη, ξεκινώντας πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο Camilo Echevarria, επέλεξε να μην πάρει ρίσκα με δεδομένο το πλεονέκτημα που του έδιναν οι pole positions στους υπόλοιπους αγώνες.

Στην τρίτη αναμέτρηση τα αίματα άναψαν: Κατσίνης και Echevarria αντάλλαξαν θέσεις μέχρι τη στιγμή που ο Αργεντινός στρίμωξε στον τοίχο του pit wall τον Έλληνα οδηγό. Τα μονοθέσια ακούμπησαν με καταστροφικά αποτελέσματα για τον Echevarria που είδε το δικό του να καταστρέφεται αφήνοντας τον εκτός μάχης στο υπόλοιπο της ημέρας. Αντίθετα, ο Κατσίνης πήρε την νίκη αφού ήταν επικεφαλής τη στιγμή που βγήκαν οι κόκκινες σημαίες που σήμαναν την πρόωρη διακοπή του αγώνα. Λίγο αργότερα δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει τρεις τις νίκες του επικρατώντας εύκολα και στην τελευταία αναμέτρηση του διημέρου.

Επόμενος σταθμός για το Formula BMW Talent Cup είναι η ολοκαίνουργια πίστα του Monteblanco το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. 

(Δελτίο Τύπου)