yu01donchev.jpg Ολοκληρώθηκε στη Σερβία, το ασφάλτινο ράλλυ Yu, που εκτός από το τοπικό εθνικό πρωτάλθημα προσμετρά και στο Bουλγάρικο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Και εκεί, όπως συνηθίζουν στους τελευταίους αγώνες, οι Donchev-Valchev με το Peugeot 207 S2000 της Prista Oil Rally Team που συντηρεί η Racing Lions δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους τους. Με καταπληκτική εμφάνιση την 1η μέρα, δημιούργησαν διαφορά "ασφαλείας" και το μόνο που είχαν να κάνουν την 2η μέρα ήταν να την διατηρήσουν. Αυτοί όχι μόνο την διατήρησαν αλλά την άυξησαν κιόλας και πήραν μια άνετη νίκη που τους φέρνει ακόμα πιο κοντά στον τίτλο.

Ενημέρωση


  Ολοκληρώθηκε στη Σερβία, το ασφάλτινο ράλλυ Yu, που εκτός από το τοπικό εθνικό πρωτάλθημα προσμετρά και στο Bουλγάρικο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Και εκεί, όπως συνηθίζουν στους τελευταίους αγώνες, οι Donchev-Valchev με το Peugeot 207 S2000 της Prista Oil Rally Team που συντηρεί η Racing Lions δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους τους. Με καταπληκτική εμφάνιση την 1η μέρα, δημιούργησαν διαφορά "ασφαλείας" και το μόνο που είχαν να κάνουν την 2η μέρα ήταν να την διατηρήσουν. Αυτοί όχι μόνο την διατήρησαν αλλά την άυξησαν κιόλας και πήραν μια άνετη νίκη που τους φέρνει ακόμα πιο κοντά στον τίτλο.

Η μάχη του αγώνα έγινε για την 2η θέση της γενικής και εκεί άλλα 2 Βουλγάρικα πληρώματα ήταν οι πρωταγωνιστές. Αρχικά την 1η μέρα προηγήθηκαν οι Iliev-Yanakiev με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX καθώς οι Popov-Popov με ίδιο αυτοκίνητο και πάλι αντιμετώπισαν προβλήματα με τον κινητήρα τους χάνοντας περίπου μισό λεπτό. Στο τέλος της ημέρας το πρόβλημα επιδιορθώθηκε και έτσι την 2η μέρα ο Popov εξαπέλυσε επίθεση και τελικά κατάφερε να πάρει την 2η θέση της γενικής από τον Iliev που δεν ρίσκαρε την 2η μερά καθώς οι συνθήκες ήταν αρκετά δύσκολες στο βρεγμένο οδόστρωμα και αρκέστηκε στη τελευταία θέση του πόντιουμ.

Και πάλι ένα από τα πληρώματα που έκλεψαν τις εντυπώσεις ήταν οι Slavov-Filipov με το Renault Clio R3 Max που εκτός του ότι ήταν άνετα 1οι δικίνητοι κατάφεραν να τερματίσουν 4οι γενικής εμπρός από πολύ ισχυρότερα αυτοκίνητα και μάλιστα σε συνθήκες που ευνοούν τους τετρακίνητους συνδυασμούς. Μάλιστα ο 24χρονος οδηγός επιλέχθηκε από τη χώρα του να την εκπροσωπίσει στον διαγωνισμό Pirelli Star Driver και να διεκδικήσει μια θέση στο PWRC του 2009 με δωρεάν αυτοκίνητο. Άραγε η Ελλάδα ποιους στέλνει εκεί;

Σχεδόν 4 λεπτά πίσω τους στην 5η θέση της γενικής, και 1οι Σέρβοι, τερμάτισαν οι Petrovic-Kondic με ένα Subaru Impreza WRX N11. Μια θέση πίσω τους και 2οι στην κατάταξη για το πρωτάθλημα Σερβίας, με εντυπωσιακή εμφάνιση μάλιστα, οι Vesnic-Vesnic με Honda Civic Type R που κέρδισαν και την Ν/3. Και αυτοί έδειξαν πολύ καλά δείγματα τερματίζοντας πολύ ψηλά στη γενική.

6οι γενικής και 3οι Σέρβοι τερμάτισαν οι γνωστοί μας από το JWRC, Κomljenovic-Jeremic που στον αγώνα χρησιμοποίησαν ένα Mitsubishi Lancer RS Evolution IX της Gassner Motorsport αλλά δεν κατάφεραν κατά την διάρκεια του αγώνα να προσαρμοστούν σε αυτό με αποτέλεσμα να κάνουν μια μέτρια εμφάνιση.


Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι, Petrovic-Olickov με Mitsubishi Lancer RS Evolution VIII, Rabrenovic-Radivojevic με Renault Clio RS Ragnotti που ήταν και 2οι στην Ν/3 και Topalovic-Suluburic με Mitsubishi Lancer RS Evolution VI.

Πολύ καλή εμφάνιση και για τους Boύλγαρους Ganchev-Iliev με Renault Clio RS που τερμάτισαν 11οι γενικής και 3οι στην Ν/3 ενώ άτυχοι στάθηκαν οι Dunev-Hristov με Renault Clio S1600 που αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα με το αυτοκίνητο και τερμάτισαν στην 14η θέση της γενικής, όπως και οι Stratieva-Manolov με Citroen C2 R2 Max που εγκατέλειψαν από μηχανική βλάβη.


Αποτελέσματα


1
Donchev-Valchev
BG PEUGEOT 207 S2000
N/4 02.30'58''2
2 Popov-Popov BG MITSUBISHI LANCER RS EVOLUTION IX N/4 +02'47''5
3 Iliev-Yanakiev BG MITSUBISHI LANCER RS EVOLUTION IX N/4 +03'18''0
4 Slavov-Filipov BG RENAULT CLIO R3 MAX A/7 +04'45''9
5 Petrovic-Kondic SRB SUBARU IMPREZA WRX N11 N/4 +08'35''9
6 Vesnic-Vesnic SRB HONDA CIVIC TYPE-R N/3 +10'31''2
7 Komljenovic-Jeremic SRB MITSUBISHI LANCER RS EVOLUTION IX N/4 +11'12''3
8 Petrovic-Olickov SRB MITSUBISHI LANCER RS EVOLUTION VIII N/4 +13'13''8
9 Rabrenovic-Radivojevic SRB RENAULT CLIO RS RAGNOTTI N/3 +14'49''3
10 Topalovic-Suluburic SRB MITSUBISHI LANCER RS EVOLUTION VI N/4 +17'10''7


Video


YU RALLY 2008


YU RALLY 2008