happyvalley_win03.jpg Το Σαββατοκύριακο 20-21 Σεπτεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε στην πίστα Happy Valley o 9ος αγώνας του Ιταλικού Πρωταθλήματος Easykart. Ο Άγγελος Σταθακόπουλος ολοκληρώνοντας την προετοιμασία του ενόψει των τελικών του Ιταλικού Πρωταθλήματος συμμετείχε στον αγώνα αυτόν, στην 3η φετινή του εμφάνιση στην Ιταλία. Ο Έλληνας πρωταθλητής , αξιοποίησε την εμπειρία από τους προηγούμενους αγώνες και έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι θα πρωταγωνιστήσει.
happyvalley_win04.jpg Την Παρασκευή η καταρρακτώδης βροχή δεν επέτρεψε στους οδηγούς να κάνουν καθόλου δοκιμές. Από το πρώτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών του Σαββάτου ο Σταθακόπουλος κινήθηκε πολύ γρήγορα. Στα χρονομετρημένα της Κυριακής σημείωσε τον 2ο ταχύτερο χρόνο χάνοντας την pole position για λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Με το πράσινο φως της εκκίνησης, επιτέθηκε και πέρασε στην κορυφή μένοντας εκεί για 24 γύρους, μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας όταν και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην Ιταλία. Σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα σημειώνοντας ταυτόχρονα και ρεκόρ πίστας για την κατηγορία των εξατάχυτων Easykart. Τον Άγγελο Σταθακόπουλο και το Superfast Easykart ακολούθησε στη 2η θέση ο Πρωταθλητής Ευρώπης και πρωτοπόρος του Ιταλικού Πρωταθλήματος Easykart, Alessandro Zanoni. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Beniamino Gilion, Sebastiano Sibani, Daniele Pedrotti και Matteo Regiani.

"Η μεθοδική προετοιμασία και η σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει τα δύο τελευταία χρόνια, από τις δοκιμές στην πίστα, μέχρι την προετοιμασία του Kart και την προπόνηση στο γυμναστήριο, ανταμείφθηκε με μία νίκη στο πρωτάθλημα με τον εντονότερο συναγωνισμό, το Ιταλικό. Η νίκη αυτή ήρθε στην ιδανική χρονική στιγμή αφού σε μόλις δύο εβδομάδες θα διεξαχθεί ο τελικός του Ιταλικού Πρωταθλήματος αλλά και σε έναν αγώνα που είχε πάρα πολύ έντονο συναγωνισμό, με τους δύο πρωτοπόρους της βαθμολογίας να μάχονται για την κορυφή αλλά και τη συμμετοχή του Andrea Montagnani, ενός οδηγού με πολλές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο στην κατηγορία ICC. Θέλω να ευχαριστήσω τη Superfast Ferries που μου δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχω στο Ιταλικό Πρωτάθλημα και φυσικά όλους τους δικούς μου ανθρώπους που με στηρίζουν από το ξεκίνημα της αγωνιστικής μου πορείας".

Επόμενος αγώνας, στις 4/5/6 Οκτωβρίου, ο τελικός του Ιταλικού πρωταθλήματος στην Parma.

Την προσπάθεια του Άγγελου Σταθακόπουλου στηρίζει έμπρακτα και φέτος η Superfast Ferries, η εταιρεία που συνδέει την Ελλάδα με την Ιταλία. Χορηγός επικοινωνίας των αγωνιστικών του προσπαθειών είναι το μηνιαίο περιοδικό για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, Drivers News.