Οι νικητές του Pirelli Star Driver Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των 2 πληρωμάτων που αναδείχτηκαν νικητές για τον διαγωνισμό Pirelli Star Driver που έλαβε χώρα στο Freistadt της Αυστρίας. Μετά την ολοκλήρωση των ε.δ. και λαμβάνοντας υπ' όψη και τις επικοινωνιακές ικανότητες των πληρωμάτων, νικητές αναδείχθηκαν οι Jarkko Nikara - Jarkko Kallidepo που εκπροσωπούν την Φιλανδία και Martin Semerad - Bohuslav Ceplecha που εκπροσωπούν την Τσεχία.
Σωτήρχος-Ζακχαίος
Jarkko Nikara - Jarkko Kallidepo
Martin Semerad - Bohuslav Ceplecha
Οι Σωτήρχος-Ζακχαίος που εκπροσωπούσαν την Ελλάδα έκαναν μια πολύ καλή εμφάνιση στον αγώνα, ενώ αντιμετώπισαν και μικροπροβλήματα με το αυτοκίνητο, τερματίζοντας 6οι ανάμεσα σε 18 πληρώματα. Παρά τη μη επιλογή τους δείχνουν ότι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αργήσει για πολύ ακόμα η ώρα που θα τους δούμε να μας εκπροσωπούν σε αγώνες στο εξωτερικό.

Μετά την απονομή ο Jarkko Nikara δήλωσε: "Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να έχω μια καλή παρουσία αλλά τώρα είμαι συνεπαρμένος, πολύ χαρούμενος. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Ακόμα δεν το πιστεύω ότι θα συμμετέχω σε έξι αγώνες του WRC του χρόνου."

Ο Martin Semerád δήλωσε: "Είναι απίστευτο. Είναι η καλύτερη ημέρα στη ζωή μου. Τώρα ξέρω ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Γνωρίζω ότι η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη και το πιο σημαντικό θα είναι να κερδίσω εμπειρίες και να μάθω περισσότερα."

Ο Walter Röhrl εξήγησε την απόφαση: "Δεν υπήρχε αμφισβήτηση για τον Jarkko όσο αφορά το οδηγικό μέρος. Για τη δεύτερη θέση υπήρχε ελάχιστη διαφορά με τους υποψήφιους από την Τσεχία, Ιταλία και Ιρλανδία. Συμφωνήσαμε τελικά στο νεότερο οδηγό, το 18χρονο Martin Semerád. Ήταν μια απόφαση αποδεκτή από όλους μιας και οι χρόνοι στις ειδικές δεν ήταν ο μόνος αποφασιστικός παράγοντας."

Ο Peter Tyson, Διευθυντής Marketing στην Pirelli, μίλησε επίσης με τα καλύτερα λόγια: "Είμαστε χαρούμενοι με την απόφαση. Πρόκειται για δύο νεότατους οδηγούς που θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους σε εκατομμύρια θεατές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μια τέτοια εκδήλωση δεν έχει ξαναγίνει στο WRC και θα φέρει νέο αίμα στο Πρωτάθλημα."



Pirelli Star Driver - Martin Semerad onboard