Σε τροχιά τίτλων οι Έλληνες! Με μόλις τρεις εκπροσώπους συμμετείχε η χώρα μας στον τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος καρτ Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Korfez της Τουρκίας. Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν σε μία εντελώς άγνωστη για αυτούς πίστα, οι νεαροί Στράτος Κυρλακίτσης (Mini), Νίκος Κομνός (KF3) και Αντώνης Μπουραντάς (KF2) πραγματοποίησαν σπουδαίες εμφανίσεις παίρνοντας ρεβάνς για τον άτυχο τρίτο γύρο της Ρουμανίας που είχε προηγηθεί τον Σεπτέμβριο.
Με το φετινό πρόγραμμα να ολοκληρώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 22-23 Νοεμβρίου οι επιδόσεις των αθλητών μας είχαν ιδιαίτερη σημασία αφού στις τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες η μάχη για το πρωτάθλημα διατηρήθηκε ανοιχτή και έτσι υπάρχει η δυνατότητα να πανηγυρίσουμε εντός έδρας νίκες και τίτλους!
Στράτος Κυρλακίτσης
Νίκος Κομνός
Αντώνης Μπουραντάς
Τελετή έναρξης
Πιο συγκεκριμένα στη κατηγορία Μίνι ο Στράτος Κυρλακίτσης έκανε δυο ώριμους αγώνες έχοντας σαν προτεραιότητα τη συγκομιδή βαθμών. Έτσι παρά το γεγονός ότι ήταν γενικά ταχύτερος από τον Ρουμάνο Markou, προτίμησε να μην ρισκάρει και να περιοριστεί στη δεύτερη θέση και στους δυο αγώνες. Έχοντας μόλις πέντε βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο Markou, ο Κυρλακίτσης ποντάρει στο πλεονέκτημα της έδρας για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Στην KF3 ο Νίκος Κομνός ψαλίδισε τη διαφορά του από τον Σκοπιανό Vukov στους 12 βαθμούς χάρη καταρχήν σε μια σπουδαία νίκη στον 1ο αγώνα. Στον 2ο αγώνα ένα χτύπημα τον έβγαλε από την μάχη για την νίκη, παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει τους βαθμούς της 6ης θέσης και το κυριότερο να κρατήσει πίσω του τον Vukov που έμεινε 7ος.

Τέλος, στην KF2 ο Μπουραντάς καθάρισε στην πίστα παίρνοντας μια σπουδαία νίκη από τον μεγάλο του αντίπαλο Stefano Lovchaliev και έτσι θα πάει με άλλο αέρα στο μεγάλο φινάλε της χρονιάς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Mini 1ος αγώνας
1. Dionisios Markou (RO)
2. Στράτος Κυρλακίτσης (GR)
3. Emre Senturk (TR)

2ος αγώνας
1. Dionisios Markou (RO)
2. Στράτος Κυρλακίτσης (GR)
3. Emir Kalafatoglu (TR)
Βαθμολογία: Markou 137, Κυρλακίτσης 132, Atanasiu 101, Mihnea 95, Kalafatoglu 71.

KF3 1ος αγώνας
1. Νίκος Κομνός (GR)
2. Risto Vukov (FR)
3. Robert Visoiu (RO)

2ος αγώνας
1. Kaan Onder (TR)
2. Alexander Stoev (BG)
3. Tudor Atanasiu (RO)
Βαθμολογία: Vukov 135, Κομνός 127, Visoiu 92, Dragan 87, Stoev 78.

KF2 1ος αγώνας
1. Αντώνης Μπουραντάς (GR)
2. Stefano Lovchaliev (BG)
3. Mehmet Cinar (TR)

2ος αγώνας
1. Stefano Lovchaliev (BG)
2. Αντώνης Μπουραντάς (GR)
3. Ziya Dokucu (TR)
Βαθμολογία: Lovchaliev 108, Μπουραντάς 79, Τριανταφυλλίδης 53.5, Nicolescu 44.5, Matev 39.

KZ2 1ος αγώνας
1. Michel Georgiev (BG)
2. Stefan Victor (RO)
3. Andrei Cebanu (RO)

2ος αγώνας
1. Michel Georgiev (BG)
2. Andrei Cebanu (RO)
3. Stefan Victor (RO)
Βαθμολογία: Arabadjiev 100, Georgiev 95, Marinov 92, Vasilev 70, Παπαρέγκας 63.