skoda_03.jpg Παρά την κρίση που έχει επηρεάσει το άθλημα τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν και καλά νέα. Η εργοστασιακή ομάδα της Skoda ανακοίνωσε την πρώτη επίσημη συμμετοχή της σε αγώνα με το Fabia S2000. Αυτή θα γίνει στο επόμενο ράλι Μόντε Κάρλο, στις 21 Ιανουαρίου, που φέτος μετράει στο IRC. 2 πληρώματα θα οδηγήσουν το αυτοκίνητο, αυτά των Τσέχων Jan Kopecky - Petr Stary και των Φιλανδών Juho Hanninen - Mikko Markkula.
skoda_04.jpg Η ανακοίνωση ακολούθησε της έγκρισης της homologation του αυτοκηνίτου από την FIA. Ο Δρ. Eckhard Scholz, μέλος του διοικητικού συμβουλίου για τις τεχνολογικές εξελίξεις, αναφέρει για την επαναφορά της Skoda: "Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε μια παράδοση μεγαλύτερη από 100 χρόνια στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Θέλουμε το αυτοκίνητο να συμμετάσχει σε επιλεγμένους θεσμούς, με το IRC να είναι ο κύριος στόχος μας, και πιστεύω ότι θα είναι πλήρως ανταγωνιστικό. Επίσης, συνεργαζόμενοι με τους κατά τόπους εισαγωγείς μας, ψάχνουμε για ευκαιρίες ώστε να συμμετάσχει το Fabia S2000 σε εθνικά πρωταθλήματα και σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε τις πωλήσεις σε ιδιώτες, συνεχίζοντας παράλληλα τις δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου."

Ο επικεφαλής της Skoda Motorsport, Μιchal Hrabanek δήλωσε για την επίλογή των δύο οδηγών: "Αν και είναι και οι δύο νέοι, και ο Jan και ο Junno είναι εξαιρετικοί οδηγοί και έχουν ήδη αρκετή εμπειρία. Μαζί με την ομάδα και το καινούργιο αυτοκίνητο, πιστεύω ότι θα συνεχίσουν ναεξελίσσονται και θα εκπροσωπήσουν επάξια την Skoda στους αγώνες".
skoda_02.jpg
skoda_01.jpg