Στράτος Κυρλαγκίτσης
Τέσσερις οδηγοί θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο καρτ της φετινής χρονιάς, αυτό της κατηγορίας KF3, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα του Sarno στην Ιταλία.
Ο Δημήτρης Βασιλέρης της Zanardi Hellas, οι Χρήστος Κουτσοδήμος, Στράτος Κυρλαγκίτσης της Grillakis Motorsport και ο Γιάννης Κελεσίδης της PRT Motorsport θα ταξιδέψουν στη γειτονική χώρα έχοντας σαν στόχο να διακριθούν απέναντι σε 74 ταλαντούχους οδηγούς ηλικίας 13 έως 15 ετών.  
Δημήτρης Βασιλέρης

Γιάννης Κελεσίδης

Χρήστος Κουτσοδήμος
Οι συμπατριώτες μας απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση με βάση τη θέση τους στην πρώτη πεντάδα της μέχρι τώρα βαθμολογίας του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Η συμμετοχή τους υποστηρίζεται από την επιτροπή καρτ της ΕΘΕΑ, η οποία με αυτό τον τρόπο συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι με σκοπό την όσο το δυνατό καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας μας στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις.

Στην πίστα του Sarno οι τέσσερις συμπατριώτες μας θα βρεθούν αντιμέτωποι με οδηγούς από 22 διαφορετικές χώρες, χωρίς αμφιβολία την αφρόκρεμα του ταλέντου σε όλο τον κόσμο. Είναι η πρώτη φορά από το 1996 που η διεθνής αρχή του καρτ CIK-FIA διοργανώνει παγκόσμιο κύπελλο σε αυτές τις ηλικίες. Μάλιστα, ο τελευταίος κάτοχος του τίτλου, που τότε είχε την επωνυμία Κύπελλο των 5 Ηπείρων, ήταν ο μετέπειτα πρωταθλητής της Formula 1, Fernando Alonso! Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τον σπουδαίο ρόλο του καρτ σαν φυτώριο ταλέντου που τροφοδοτεί αδιαλείπτως τις κορυφαίες βαθμίδες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πέρα όμως από τους νεαρούς άσσους της KF3, στο Sarno θα βρεθεί και ένας γαλαξίας αστέρων για το αντίστοιχο έπαθλο της κορυφαίας κατηγορίας του καρτ, της KZ1. Στην λίστα των 76 συμμετοχών περίοπτη θέση έχουν ο Πολωνός άσσος της BMW Sauber Robert Kubica, και ο νεαρότερος οδηγός που έχει συμμετάσχει ποτέ σε Grand Prix, ο Ισπανός της Toro Rosso Jaime Alguersuary. Ο τελευταίος εν ενεργεία οδηγός της Formula 1 που βρέθηκε αντιμέτωπος με τους κορυφαίους του καρτ ήταν ο Michael Schumacher στον τελευταίο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2001 στην πίστα που ανδρώθηκε, στο Kerpen.

Βέβαια, Kubica και Alguersuary θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτό για να επαναλάβουν διάκριση ανάλογη με την 2η θέση που είχε κατακτήσει τότε ο Γερμανός πίσω από τον Vitantonio Liuzzi. Και αυτό γιατί αφενός είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστούν με καρτ που διαθέτουν κιβώτιο ταχυτήτων, αφετέρου θα βρουν απέναντι τους όλους τους κορυφαίους οδηγούς του καρτ σήμερα. Επικεφαλής στην λίστα των φαβορί είναι ο Βέλγος Jonathan Thonon, κυρίαρχος στα παγκόσμια κύπελλα της κατηγορίας τα τελευταία δυο χρόνια, ενώ σημαντικές πιθανότητες για να κατακτήσουν τον τίτλο έχουν οι Ιταλοί πολυπρωταθλητές Davide Fore, Marco Ardigo καθώς και ο Ολλανδός Bas Lammers.

(Δ.Τ.)