Με έναν ακόμη τερματισμό στη βαθμολογούμενη 15άδα ολοκλήρωσε στην πίστα της Monza την χρονιά του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα BMW ο Γιώργος Κατσίνης. Ο 18χρονος BMW Junior έκανε πολύ καλή εμφάνιση την Κυριακή και τερμάτισε στην 14η θέση έχοντας κερδίσει οκτώ θέσεις σε επτά γύρους, ενώ το Σάββατο είχε μείνει 18ος μετά από ένα περιπετειώδη αγώνα. 
Έχοντας για όπλο ένα εξαιρετικά θετικό διήμερο δοκιμών στο Hockenheim, ο Κατσίνης έδειξε από τα ελεύθερα δοκιμαστικά την ταχύτητά του σημειώνοντας σε όλη την περίοδο χρόνους μέσα στην 6αδα. Στα τελευταία λεπτά όμως, υποχώρησε στην 13η θέση αφού δεν είχε άλλο μονοθέσιο κοντά του για να τον τραβήξει στις ατελείωτες ευθείες της πίστας. Στα προκριματικά ο οδηγός της Eifelland βρέθηκε σε ένα από τα πολλά τρενάκια που σχηματίστηκαν στην πίστα όμως στάθηκε άτυχος αφού με το δεύτερο σετ ελαστικών του δεν ολοκλήρωσε κάποιον καθαρό γύρο. Ένας σπασμένος κινητήρας συναθλητή του και οι κίτρινες σημαίες στην μεγάλη ευθεία του στοίχισαν δυο γύρους, ενώ λίγο αργότερα, στην τελευταία του προσπάθεια, μια βουτιά του Harvey στα φρένα πριν την Parabolica χάρισε στον Βρετανό την pole αλλά κατέστρεψε την προσπάθεια του συμπατριώτη μας. Ακόμη και έτσι όμως ο Κατσίνης είχε σημειώσει τον 15ο χρόνο, την καλύτερη του επίδοση για φέτος.

Ο αγώνας του Σαββάτου ξεκίνησε ακόμη καλύτερα αφού μέσα σε δυο γύρους ο συμπατριώτης μας είχε σκαρφαλώσει στην 11η θέση και πάλευε να μείνει στο τρενάκι των πρωτοπόρων. Δυστυχώς, μια απελπισμένη βουτιά στα φρένα του Βρετανού Millroy στοίχισε τρεις θέσεις και φυσικά την επαφή με τους πρωτοπόρους. Από εκεί ο αγώνας αποδείχθηκε μια περιπέτεια με το μονοθέσιο της Eifelland να επιβιώνει από πολλά χτυπήματα αντιπάλων, με τίμημα όμως αρκετές θέσεις στην κατάταξη. Το πιο σοβαρό περιστατικό έγινε στον 9ο γύρο όταν ο Μαλαισιανός Fahmi Ilyas είχε μια έξοδο στη δεύτερη Lesmo και στην προσπάθειά του να μην χάσει θέσεις έστριψε πάνω στον Κατσίνη που ακολουθούσε στέλνοντάς τον στις μπαριέρες. Ευτυχώς, παρά τα πολλά χιλιόμετρα, η γωνία της πρόσκρουσης στις μπαριέρες ήταν τέτοια που δεν οδήγησε στην απόλυτη καταστροφή όμως εκεί χάθηκαν άλλες τρεις θέσεις και μαζί κάθε ελπίδα για κάτι θετικό.

Την Κυριακή, οι πρώτοι γύροι θύμισαν τον εφιάλτη του πρώτου αγώνα: ενώ ο Κατσίνης ξεκίνησε καλά από την 19η θέση του grid, στη Rogia τέσσερα μονοθέσια δεν έστριψαν ρίχνοντας τον συμπατριώτη μας στην 22η θέση. Το τίμημα ήταν βαρύ αφού για τρεις γύρους ο νεαρός περνούσε στην μεγάλη ευθεία τον Martinez που όμως “απαντούσε” κόβοντας το δεύτερο chicane. Οι αγωνοδίκες επέβαλαν στον Ισπανό ποινή διέλευσης από τα pit όμως αυτός τους αγνόησε και συνέχισε πριν τελικά βγει εκτός πίστας στις Lesmo αφήνοντας ανοιχτό δρόμο στον Κατσίνη. Παρά το ότι ήταν πλέον πέντε δευτερόλεπτα πίσω από τους υπόλοιπους οδηγούς ο συμπατριώτης μας έκανε επίθεση διαρκείας φτάνοντας και περνώντας συνολικά επτά αντιπάλους. Παράλληλα σημείωσε τον 9ο ταχύτερο γύρο του αγώνα, καλύτερο και από τους Felipe Nasr και Dani Juncadella που έκαναν το 1-2, δείχνοντας ότι θα μπορούσε να είχε πετύχει πολλά περισσότερα.

Κάπως έτσι έπεσε η αυλαία σε μια χρονιά που πρόσφερε στον Γιώργο Κατσίνη πλούσιες συγκινήσεις τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Στόχος του νεαρού οδηγού είναι το 2010 να επιστρέψει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να είναι στην μάχη του τίτλου έχοντας σαν όπλο τόσο τις εμπειρίες που αποκόμισε φέτος όσο και ένα πλήρες πρόγραμμα χειμερινών δοκιμών.

Την προσπάθεια του Γιώργου Κατσίνη στήριξε η βιομηχανία αναψυκτικών και χυμών Λουξ καθώς και η Aldom building automation and aluminium systems.

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος:

Θέση

Οδηγός

Βαθμοί

1

Luiz Felipe Nasr

392

2

Daniel Juncadella

288

3

Robin Frijns

265

4

Michael Christensen

233

5

Jim Pla

222

6

Rupert Svendsen-Cook

165

7

Jack Harvey

149

7

Facundo Regalia

148

9

Jazeman Jaafar

123

10

William Buller

113

11

Kazeem Manzur

107

12

Javier Tarancón

91

13

Timmy Hansen

79

14

Doru Sechelariu

69

15

David Mengesdorf

69

16

Olivier Lombard

67

17

Come Ledogar

50

18

Ollie Millroy

39

19

Ramón Piñeiro

38

20

Jack te Braak

34

21

Γιώργος Κατσίνης

23

22

Gregoire Demoustier

7

23

Mikkel Mac

4

24

Kevin Gilardoni

4

25

Asad Rahman

1