thumb_vrata01donchev.jpg Πρεμιέρα και για το Βουλγάρικο Πρωτάθλημα Ράλλυ, με το Rally Trayanovi Vrata, που διεξήχθη στην περιοχή του Kostenetz, και χρησιμοποιεί ε.δ. που θα δούμε και το καλοκαίρι στο Ράλλυ Βουλγαρίας για το WRC. Για ακόμα μια φορά, οι Donchev-Yordanov με το Peugeot 207 S2000 έφτασαν άνετα στη νίκη σε έναν αγώνα με πολλές δυσκολίες. Ο καιρός έκανε αρκετά "παιχνίδια" στους αγωνιζομένους με αποτέλεσμα η επιλογή ελαστικών να είναι πολύ σοβαρό δίλημμα.

Ενημέρωση


Παρ' όλες τις δυσκολίες ο Donchev εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία του αλλά και την ανωτερότητα του 207 σε σχέση με τον συναγωνισμό και πήρε προβάδισμα για την κούρσα του φετινού τίτλου. Ένας τίτλος που όμως δεν γνωρίζουμε τι μέλλον μπορεί να έχει καθώς η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά και την γείτονα χώρα με αρκετούς αγώνες του πρωταθλήματος για φέτος να έχουν ήδη αναβληθεί ή ακυρωθεί, ενώ ουδείς γνωρίζει αν και οι υπόλοιποι τελικά θα πραγματοποιηθούν!

Περίπου 14'' πίσω από τους νικητές, τερμάτισαν οι Popov-Popov με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX, επίδοση που ίσως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και άθλος καθώς ο συμπαθής οδηγός πριν λίγο καιρό είχε ατύχημα με μηχανή με αποτέλεσμα να σπάσει αρκετά δάχτυλα του χεριού και στον αγώνα να οδηγεί με νάρθηκα σε ένα από αυτά!

Καλή εμφάνιση και για τους Staykov-Kadir με το πιο "ξεπερασμένο" Μitsubishi Lancer RS Evolution VIII. Μετά την εκπληκτική νίκη τους στον τελευταίο αγώνα της περσυνής χρονιάς, το Rally Τvarditsa, κατάφεραν να κάνουν μια καλή αρχή και στην φετινή χρονιά απέναντι σε πιο σύγχρονα αυτοκίνητα.

Στην 4η θέση της γενικής τερμάτισαν οι Isaev-Kordev με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX, ενώ μια θέση πίσω τους βρέθηκαν οι νικητές της Α/7, Slavov-Filipov με το Renault Clio R3 Maxi, που φέτος ακολουθούν το JWRC. Συμμετείχαν στον αγώνα κυρίως ως προετοιμασία για τους ασφάλτινους αγώνες που ακολουθούν στο πρόγραμμά τους.

6οι γενικής και 1οι Α/6 ήταν το αποτέλεσμα για τους Stratiev-Borisov με το Citroen C2 R2 Max που ως συνήθως κινήθηκαν πολύ γρήγορα. Ακόμα πιο γρήγορα όμως κινήθηκαν οι K.Todorov-Sivov που στον αγώνα συμμετείχαν με ένα Renault Clio RS Ragnotti της Ν/3. Κέρδισαν την κλάση, τερμάτισαν 7οι γενικής, και χωρίς μια ποινή 40'' που δέχτηκαν θα βρισκόταν αυτοί στην 6η θέση.

Μόλις 8οι γενικής τερμάτισαν οι Gyoshev-Spasov με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX. Aντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με έναν από τους πίσω τροχούς που δεν τους επέτρεψε να πιέσουν όπως ήθελαν.

Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Metkov-Popova με Peugeot 206 RC που τερμάτισαν και 2οι Ν/3, και οι Ganchev-Nikolov με Fiat Punto KC που τερμάτισαν και 2οι Α/6.

Στις κυριότερες εγκαταλείψεις του αγώνα θα βρούμε τους Iliev-Yanakiev με το ολοκαίνουριο όπλο τους, ένα Skoda Fabia S2000. Ήταν άτυχοι στην πρεμιέρα τους με το νέο αυτοκίνητο καθώς είχαν μια έξοδο που δεν τους επέτρεψε να συνεχίσουν τον αγώνα.

Επόμενος γύρος στο καλεντάρι, στις 22-23 Μαίου, με το Rally Vida.




Video


Rally Trayanovi Vrata 2010