thumb_1._kopecky.jpg  Για 2ο συνεχόμενο αγώνα στο IRC, η ομάδα της Skoda κατάφερε να ανεβάσει 3 αυτοκίνητα της στο πόντιουμ του αγώνα. Οι "μετρ" της ασφάλτου, Kopecky-Stary, ανυπομονούσαν για την στιγμή που το πρωτάθλημα θα μεταφερόταν στην άσφαλτο ώστε να έχουν, όπως αυτοί πιστεύουν, μεγαλύτερες πιθανότητες για νίκες. Έτσι και έγινε λοιπόν. Στο Rally Islas Canarias (ex-Rally El Corte Ingles του ERC μέχρι και την δεκαετία του '90) το Τσέχικο πλήρωμα οδήγησε πολύ γρήγορα το εργοστασιακό Skoda Fabia S2000 και πήραν μια πολύ σημαντική νίκη που τους φέρνει στην 2η θέση της βαθμολογίας του IRC και τους χρίζει και αυτούς διεκδικητές του τίτλου. 

Ενημέρωση


Μόλις 8'' πίσω τους, βρέθηκαν οι ομόσταυλοί τους, Hanninen-Markkula, που δείχνουν εξαιρετική βελτίωση σε ασφάλτινες επιφάνειες. Βρέθηκαν πολύ κοντά στους νικητές σε χρόνους και μάλλον το ότι και με την 2η θέση θα παρέμεναν 1οι στην βαθμολογία του πρωταθλήματος τους "φρέναρε" στο να πιέσουν ακόμα περισσότερο για την νίκη.

Το πόντιουμ του αγώνα συμπληρώθηκε από το πλήρωμα ενός ακόμα Skoda Fabia S2000, τους Wilks-Pugh, που και αυτοί εμφανίζονται βελτιωμένοι σε κάθε αγώνα, και γι΄αυτό ανταμείβονται από την 2η θέση της βαθμολογίας όπου ισοβαθμούν με τους Kopecky-Stary.

Άτυχοι και σε αυτόν τον αγώνα, οι περσυνοί πρωταθλητές, Meeke-Nagle με το Peugeot 207 S2000 της Peugeot UK. Ενώ ξεκίνησαν εξαιρετικά τον αγώνα γράφοντας πολύ καλούς χρόνους που τους έφερναν στην 1η θέση της γενικής, στην 8η ε.δ. είχαν ένα κλατάρισμα που τους κόστισε περίπου 1'45'' και τους έριξε προσωρινά στην 8η θέση της γενικής. Πίεσαν στην συνέχεια αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να σκαρφαλώσουν μέχρι την 4η θέση.

Αυτό αποδεικνύεται φέτος να είναι το μεγάλο μειονέκτημα της Peugeot έναντι της Skoda. H Tσέχικη ομάδα έχει 3 πληρώματα που ανα πάσα στιγμή δείχνουν ότι μπορούν να σηκώσουν το "βάρος" της διεκδίκησης νίκης, ενώ στην ομάδα της Peugeot, οι Meeke-Nagle, πολύ απλά δεν έχουν το περιθώριο για το παραμικρό λάθος! Δεν υπάρχει κάποιο άλλο αξιόλογο πλήρωμα στην Peugeot που να ακολουθεί πλήρες πρόγραμμα στον θεσμό και έτσι με κάθε λάθος του Meeke, η Skoda όλο και απομακρύνεται στην βαθμολογία. Ο φετινός τίτλος κατασκευαστών ήδη αρχίζει να αποκρύνεται για την Peugeot που στους επόμενους αγώνες θα στηρίζεται σε υπερεπιδόσεις τοπικών οδηγών για να μπορέσει να μειώσει την διαφορά!

Σταθεροί όπως πάντα, οι Magalhaes-Magalhaes με το Peugeot 207 S2000, κατάφεραν για 4ο συνεχόμενο αγώνα να τερματίσουν μέσα στους βαθμούς (5οι γενικής), βρίσκονται 5οι στην βαθμολογία του πρωταθλήματος, ενώ αναμένουν τους 2 αγώνες "εντός έδρας" στην Πορτογαλία μέσα στο καλοκαίρι για το κάτι παραπάνω!

Στην 6η θέση για την κατάταξη του IRC τερμάτισαν οι Hevia-Iglesias με το Skoda Fabia S2000, που μέτα την περσυνή τους εμφάνιση στο Rally Asturias, μάλλον δεν είναι ικανοποιημένοι από την εμφάνιση τους. Τους ακολούθησαν οι Gracia-Sanjuan με Mitsubishi Lancer RS Evolution X και οι Vallego-Vallego με Ford Fiesta S2000.

Νικητές στην κατηγορία 2WD, αναδείχτηκαν οι Lemes-Penate που στον αγώνα χρησιμοποίησαν ένα Ford Fiesta R2 ενώ τερμάτισαν και 10οι γενικής.

Στις εγκαταλείψεις του αγώνα θα βρούμε, τους Wittmann-Wicha με το Peugeot 207 S2000 οι οποίοι εγκατέλειψαν στην 11η ε.δ. από σπασμένο τροχό, και τους Neuville-Klinger στην πρώτη τους φετινή εμφάνιση με ένα Peugeot 207 S2000 της Κronos που εγκατέλειψαν από έξοδο στην 14η ε.δ.

Να σημειώσουμε ότι την κατάταξη για το τοπικό πρωτάθλημα κέρδισαν οι Viera-Perez με Ford Focus WRC, ενώ 2οι τερμάτισαν οι Fuster-Avino με Porsche 911 GT3.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, στο χώμα αυτή τη φορά, με το Rally d' Italia Sardegna στις 4-6 Ιουνίου.








Φωτογραφίες


thumb_2._hanninen.jpg  thumb_3._wilks.jpg thumb_4._meeke.jpg 
thumb_5._magalhaes.jpg thumb_6._hevia.jpg  thumb_7._gracia.jpg
thumb_8._vallejo.jpg thumb_9._barrios.jpg  thumb_10._lemes.jpg
thumb_11._wittmann.jpg  thumb_12._neuville.jpg   

Video



IRC - Rally Islas Canarias 2010


IRC - Rally Islas Canarias 2010


IRC - Rally Islas Canarias 2010


IRC - Rally Islas Canarias 2010


IRC - Rally Islas Canarias 2010


Aποτελέσματα


IRC - Rally Islas Canarias 2010 - Final Results
http://www.ewrc-results.com/final.php?event=924