thumb_01pech.jpg
Oι Pech-Uhel με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX ήταν οι νικητές του 4ου γύρου του Τσέχικου πρωταθλήματος ράλλυ, του Agrotec Hustopece Rally. O αγώνας χαρακτηρίζεται από τις πολύ γρήγορες ε.δ. που ίσως να έδωσαν ένα μικρό πλεονέκτημα στον νικητή (τα Super N έχουν μεγαλύτερη τελική ταχύτητα από τα S2000). Αυτό δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο και πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση πήραν τη νίκη (για μόλις 8''7) και αρνούνται πεισματικά να εγκαταλείψουν την μάχη για τον φετινό τίτλο! Βρίσκονται στην 2η θέση της βαθμολογίας και πλέον περιμένουν τυχόν "στραβοπατήματα" των πρωτοπόρων στους επόμενους αγώνες ώστε να αναρρηχηθούν ακόμα ψηλότερα.

Ενημέρωση



Οι πρωτοπόροι στην βαθμολογία δεν είναι άλλοι από τους Valousek-Hruza με το εργοστασιακό Skoda Fabia S2000. Πίεσαν πολύ, κυρίως την 2η μέρα, για την νίκη αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν για λίγα μόλις δεύτερα. Όπως δήλωσαν δεν είχαν καμία τύχη στις ε.δ. αυτές απέναντι στον Pech αναφέροντας το πλεονέκτημα του σε τελική έναντι του Fabia.

Kάπως έτσι μίλησαν και οι Kresta-Gross με το Peugeot 207 S2000 που τερμάτισαν 3οι γενικής. Οδήγησαν πάνω από το όριο στην προσπάθεια τους να μείνουν κοντά στον Pech, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να κάνουν κάποια λαθάκια οδηγικά που τους κόστισαν σε χρόνο τερματίζοντας τελικά 23''8 πίσω από τους νικητές.

Σταθερότητα στις επιδόσεις τους έδειξαν και οι Tarabus-Trunkat με το Ford Fiesta S2000 που δείχνουν να προσαρμόζονται στο νέο τους αυτοκίνητο τερματίζοντας και στους 4 πρώτους αγώνες του θεσμού μέσα στην πρώτη 4άδα. Σε αυτόν τον αγώνα οι Behalek-Cernohorsky με το Subaru Impreza WRX N12B δεν αντιμετώπισαν προβλήματα με το αυτοκίνητο, δεν υπέπεσαν σε λάθη (στα οποία είναι επιρρεπής) και κατάφεραν να ανέβουν στην 5η θέση της γενικής πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση.

Μεγάλη μάχη έγινε για την 6η θέση της γενικής ανάμεσα στους Arazim-Gal με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX και Stajf-Doleckova με το Subaru Impreza WRX N15. O Stajf στο 2ο loop της 1ης μέρας αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με τον κινητήρα του Impreza χάνοντας αρκετές θέσεις στην γενική. Αυτό στο service λύθηκε και έτσι την 2η μέρα ξεκίνησαν την επίθεση τους με αποτέλεσμα από την 10η θέση που έπεσαν να ανέβουν μέχρι την 7η στην προτελευταία ε.δ. μόλις 4''4 πίσω από τον Arazim. Eκεί όμως ο πολύ έμπειρος Arazim κατάφερε να μείνει μπροστά διατηρώντας την 6η θέση για μόλις 1''.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Triner-Achsova με Subaru Impreza N12, Tlustak-Skaloud με Skoda Fabia S2000 και Barvik-Gabrhelik με Mitsubishi Lancer RS Evolution IX.

Στην άτυπη κατηγορία των 2WD ξεχώρισαν οι νικητές της Α/7, Brynda-Palivec που οδήγησαν πολύ γρήγορα ένα Renault Clio R3 Maxi στην 12η θέση της γενικής. Τους ακολούθησαν οι νικητές της Α/6, Cerny-Kohout με Citroen C2 R2 Max στην 15η θέση της γενικής που τερμάτισαν 10''2 εμπρός από τους Skoupil-Volf με Fiat Punto S1600.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, στις 2-4/7 με το Rally Bohemia.



Video



MMCR - Agrotec Rally Hustopece 2010



MMCR - Agrotec Rally Hustopece 2010



Aποτελέσματα



MMCR - Agrotec Rally Hustopece 2010 - Final Results
http://www.ewrc-results.com/final.php?event=589