thumb_01ogier.jpg Kαθώς ο 1ος ασφάλτινος αγώνας του WRC, το ράλλυ Βουλγαρίας, για την φετινή χρονιά πλησιάζει, οι ομάδες του WRC προσπαθούν να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Citroen έστειλε το Junior Team στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου Ιταλίας (ΤRA), το Rally della Lanterna που πραγματοποιήθηκε στις πολύ όμορφες ε.δ. στην περιοχή γύρω από την Γένοβα. Αν και η επικράτηση δεν ήρθε όσο εύκολα φανταζόταν, οι Ogier-Ingrassia με την Citroen C4 WRC πήραν τελικά τη νίκη, αλλά αυτή ήρθε στην τελευταία ε.δ.!

Ενημέρωση


Ξεκίνησαν δυναμικά τον αγώνα καθώς μετά το τέλος της 1ης "μίνι" ε.δ. που πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλειστό στάδιο της πόλης πήραν την πρωτοπορεία στον αγώνα. Στην συνέχεια όμως η επιλογή ελαστικών αποδείχτηκε λάθος για τους Γάλλους με αποτέλεσμα να χασουν αρκετό χρόνο και από τους Raikkonen-Lindstrom με την 2η Citroen C4 WRC του Junior Team αλλά και από τους τοπικούς Silva-Pina που με ένα Ford Focus WRC του 2005 βάλθηκαν να υπερασπίσουν την τιμή των τοπικών μπαίνοντας 1οι γενικής μετά την 2η ε.δ. και έμειναν εκεί μέχρι και την 5η όπου εγκατέλειψαν από μηχανική βλάβη. Έτσι η πρωτοπορεία πήγε στους Φιλανδούς που έδειξαν αξιοπρεπή δείγματα ταχύτητας στον 1ο τους ασφάλτινο αγώνα με το αυτοκίνητο.

Παρά την πολύ καλή προσπάθεια του Raikkonen τελικά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη καθώς στο 2ο loop ο Ogier πίεσε πολύ και κατάφερε να μειώσει στα 2''4 μετά και την προτελευταία ε.δ. ενώ με έναν φανταστικό χρόνο στην τελευταία κατάφερε να "προσπεράσει" και να πάρει την νίκη για 5''7.

Το πόντιουμ του αγώνα συμπλήρωσαν οι Ferrecchi-Florean με ένα Ford Focus WRC ενώ τους ακολούθησαν οι Pedersoli-Romano με ίδιο αυτοκίνητο.

Καλή εμφάνιση και για τους Re-Bariani με Citroen C4 WRC που όμως κράτησε μέχρι την 3η ε.δ. όπου εγκατέλειψαν από μηχανική βλάβη.

Κατά την διάρκεια του αγώνα, στο στάδιο που πραγματοποιήθηκε η σούπερ ε.δ. του αγώνα επίσης έλαβε μέρος το Memorial Luigi Tabaton όπου εκεί έδωσαν το παρών μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παρελθόντος, όπως οι Juha Kankkunen, Miki Biasion, Didier Auriol, Andrea Aghini, Dario Cerrato, Fabrizio Tabaton, οδηγώντας "θρύλους" των ράλλυ όπως Lancia Delta HF Integrale και Toyota Celica T4WD ST185.



Video



TRA - Rally della Lanterna 2010


TRA - Rally della Lanterna 2010


TRA - Rally della Lanterna 2010