Η Ford και συγκεκριμένα ο Mikko Hirvonen και ο αγωνιστικός διευθυντής της Ford Ευρώπης, Gerard Quinn αποκάλυψαν τα χρώματα του νέου Fiesta RS WRC στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Η Ford ανακοίνωσε ότι αλλάζει και η ονομασία της ομάδας καθώς θα λέγεται Ford Abu Dhabi World Rally Team. Έχει αντικατασταθεί το παραδοσιακό μπλε της Ford με το λευκό χρώμα καθώς και το logo της BP Ultimate με αυτό της θυγατρικής της, Castrol.  





Ο Mikko Hirvonen δήλωσε ότι το 2011 είναι η τέλεια ευκαιρία να βάλουμε τέλος στην κυριαρχία της Citroen.

"Νιώθω έτοιμος για αυτό και ανυπομονώ για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Σουηδία. Ο 1.6 turbo κινητήρας δεν έχει την ροπή που έχει ο 2λιτρος και έχουν σχεδόν την ίδια τελική ταχύτητα.
Η μεγαλύτερη διαφορά για εμένα είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε περισσότερο τον κινητήρα και να κάνουμε περισσότερες αλλαγές ταχυτήτων.
Θα πρέπει να προσαρμόσουμε τον τρόπο οδηγησής μας στο νέο αυτοκίνητο.
Έχουμε κάνει 3000χλμ δοκιμών και την επόμενη εβδομάδα θα βρεθούμε στην Σουηδία για μια σειρά δοκιμών πριν την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος στις 10-13 Φεβρουαρίου."

Η Ford Abu Dhabi World Rally Team το 2011 θα έχει το ίδιο line-up με πέρυσι, Hirvonen-Lehtinen,  Latvala-Anttila και Khalid Al Qassimi-Michael Orr. Ας ελπίσουμε σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα τη νέα χρονιά. 

Δείτε video από τις δοκιμές της ομάδας για τη νέα χρονιά.