AUTOSPORT INTERNATIONAL 2011 Το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιανουαρίου το Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο (NEC) του Ηνωμένου Βασιλείου που βρίσκετε στο Birmingham φιλοξένισε την μεγαλύτερη έκθεση μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο γνωστή και ως "Autosport International" η οποία προαναγγέλλει την έναρξη της σεζόν του μηχανοκίνητου αθλητισμού για το 2011. Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η έκθεση κάλυψε ενα τεράστιο φάσμα από αγωνιστικά και μη αυτοκίνητα, νέες παρουσιάσεις μοντέλων και ομάδων. 
Caterham – Lola SP/300.RS

Ford Fiesta WRC

Lotus-Renault Formula1

McLaren MP4-12C

Radical SR3 SL

AUTOSPORT INTERNATIONAL 2011







Caterham – Lola SP/300.RS

Η Caterham παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο της αυτοκίνητο, το SP/300.RS. Ειναι το κορυφαίο μοντέλο της εταιρίας για track day το οποίο αποδίδει 300 ίππους. Η Caterham ανακοίνωσε πως θα παράγει μόλις 25 μονάδες ετησίος και το κόστος απόκτισης του αγγίζει το ποσό τον £ 60.000. Ωστόσο, η Βρετανική εταιρεία κατασκευής σπόρ αυτοκινήτων, δεν απέκλισε το ενδεχόμενο παραγωγής έκδοσης δρόμου για το μέλλον.

Ford Fiesta WRC

Η M-Sport επέλεξε να παρουσιάσει το νεο Ford Fiesta WRC με τα χρώματα που θα πρωταγονιστίσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2011 στην έκθεση Autosport International, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και το νέο όνομα της ομάδας της σε Ford Abu Dhabi World Rally Team. Το αυτοκίνητο είναι βασισμένο στην S2000 έκδοση του μοντέλου οπου και είχε κεδρίσει στην αρχή του 2010 τον αγώνα του Monte Carlo με βασική διαφορά του οτι στην WRC εκδοσή του θα εφοδιάζεται από ένα υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων.

Lotus-Renault Formula1 car

Εφόσον πλεον έχει επισημοποιηθεί η επιστροφή της Lotus στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula1 το 2011 μετα την αγορά της ομάδας της Renault, και με δεδομένο οτι η Renault έχει δεσμευθεί να παρέχει κινητήρες για πολλά χρόνια ακόμα παρουσίασε το μονοθέσιο της. Η εμφάνιση του μονοθεσίου σίγουρα θυμίζει Lotus καθώς έχει χρησιμοποιηθεί μαύρο και χρυσό όπως και η παλιά ομάδας της Lotus.

McLaren MP4-12C

Στο περίπτερο της McLaren παρουσιάζετε μια εκπληκτική συλλογή των αγωνιστικών αυτοκινήτων από την ένδοξη ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της εταιρείας με το πιο εντυπωσιακό όλων το καινούριο αυτοκίνητο δρόμου της McLaren, την MP4-12C. Πρόκειτε για την αντικατάσταση του θρυλικού F1, η οποία τροφοδοτείται από ένα 3,8-λίτρων V8 twin-turbo κινητήρα που αποδίδει 592 ίππους. Επίσης, πρόκειται να υπάρξει και μια αγωνιστική έκδοση της MP4-12C. Θα είναι πρώτη φορά μετά απο την νίκη με το θρυλικό F1 GTR στο Le Mans πριν απο15 χρόνια που η McLaren θα αγωνιστεί παλι στην κατηγορία GT.

Radical SR3 SL

Η Radical επέλεξε την έκθεση Autosport International να παρουσιάσει το νέο μοντέλο της SR3 SL. Πρόκειτε για μία έκδοση δρόμου της Βρετανική εταιρίας το οποίο εφοδιάζετε με ενα κινητήρα Ford 2000 λίτρών συμβατό Euro5 με υψηλή άμεση πίεση ψεκασμού που αποδίδει 300 ίππους κάνοντας χρήση ενός σειριακού κιβωτίου με paddles.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery.

Κείμενο και φωτογραφίες: Σωτήρχος Βαγγέλης